2023 m. gegužės 23 d. Kaune N. Raudonius nukentėjusiajam keletą kartų smogė ranka, keliolika kartų spyrė ir net šokinėjo ant gulinčiojo paspirtukininko.

N. Raudonius teisme kaltę pripažino iš dalies. Jis nurodė, kad konflikto dieną lauke prižiūrėjo vaikus. Nukentėjusįjį jis žinojo iš anksčiau ir sudrausmino, kad prie vaikų taip greitai nevažinėtų paspirtuku, bet šis esą nereagavo.

Anot teismo pranešimo, kaltinamojo versija, jog konfliktas kilo siekiant apsaugoti vaikus, buvo paneigta ir nepasitvirtino.

Kaltinamasis sutiko, kad nukentėjusiajam smogė į veidą. Tai patvirtina nuo smūgio lūžęs pirštas. Bet jis neigė šokinėjęs ant paspirtukininko. „Teismas tokius parodymus vertina kaip asmens gynybinę poziciją, nes jie ne tik, kad neturi loginio ryšio, bet ir prieštarauja kitiems byloje surinktiems ir tiesiogiai teisme ištirtiems įrodymams“ – konstatuojama teisėjo Arūno Purvainio nuosprendyje.

2024 m. gegužės 7 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu N. Raudonius pripažintas kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Jam paskirta maksimali 90 parų arešto bausmė. Iš dalies tenkintas nukentėjusiojo civilinis ieškinys. N. Raudonius turės atlyginti 2 tūkst. 868 eurų turtinę ir 2 tūkst. eurų neturtinę žalą.

Nuosprendis nėra įsiteisėjęs ir per 20 dienų gali būti skundžiamas.