Vos pradėjus policinę priemonę pareigūnams teko gaudyti piktybinį pažeidėją – Pelesos gatvėje patikrai nesustojo „Honda“ vairavęs vyras. Pirminiais duomenimis, pro policininką pravažiavęs vairuotojas nestojo net kai jį pareigūnai pasivijo tarnybiniu automobiliu.

Bėglys nuvažiavo apie kilometrą, kol galiausiai buvo užspeistas daugiabučių kieme.

Teigiama, jog „Honda“ vairavęs vyras neturėjo vairuotojo pažymėjimo, o jo niekada ir nebuvo įgijęs.

Įkliuvo 7 migrantai

Jungtinio reido metu pasieniečiai turėjo daug darbo – įkliuvo net septyni užsieniečiai, kurie neturėjo leidimų gyventi Lietuvoje.

Pirmasis prisidirbo „Toyota“ vairavęs Tadžikistano pilietis, jį pareigūnai sučiupo Dzūkų gatvėje.

Apie 23.30 val., tik pradėjus patikrą V. Kudirkos gatvėje, įkliuvo du uzbekai. Abu užsieniečiai Lietuvoje užsibuvo per ilgai. Visai netrukus dėl to paties buvo sučiuptas ir dar vienas jų tautietis.

Toje pačioje gatvėje prisidirbo ir Indijos pilietis, jis taip pat buvo be leidimo gyventi Lietuvoje.

Prie pagautų migrantų prisijungė kirgizas ir azerbaidžanietis. Visi jie vairavo tos pačios markės automobilius – „Toyota Prius“.

Neteisėtai dirbo pavežėjais

Reido metu ne vienas pavežėjimo paslaugomis naudojęsis žmogus turėjo savo kelionę tęsti arba kita transporto priemone, arba pėsčiomis, kadangi pareigūnams įkliuvo neteisėtai dirbę užsieniečiai.

Pirmasis prisidirbo Azerbaidžano pilietis – „Toyota“ automobiliu važiavęs vyras pasirodo negalėjo dirbti pavežėju Lietuvoje, kadangi jis leidimą gyventi yra gavęs Slovakijoje, o ne Lietuvoje. Savo keleivę pažeidėjas turėjo paleisti Dzūkų gatvėje.

V. Kudirkos g. įkliuvo uzbekas, jis žmones vežiojo ir užsidirbinėjo naudodamasis svetima paskira. Dėl tos pačios priežasties įkliuvo azerbaidžanietis ir sakartvelietis, visi vyrai vairavo „Toyota Prius“ automobilius.

Už šiuos pažeidimus piliečius nubaudė Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojai.

Neblaivūs vairuotojai

V. Kudirkos gatvėje pareigūnams įkliuvo ir keli neblaivūs vairuotojai. „Bolt“ įmonės „Peugeot“ automobiliu važiavusi jauna mergina prisidirbo, kai patikros metu į alkoholio matuoklį įpūtė 0,15 ir 0,22 prom. girtumus. Nors panelei nustatytas nežymus neblaivumas, ji vis tiek buvo nubausta, nes dar neturėjo dviejų metų vairavimo stažo.

Visai netrukus su vairuotojo pažymėjimu atsisveikino ir BMW vairuotojas – vyrui nustatytas lengvas girtumas (0,72 ir 0,63 prom.).

Kelių policininkai nubaudė dar ir kelis „beteisius“. Drujos g. prisidirbo uzbekas. Vyras vairavo „Toyota“ automobilį neturėdamas tam teisės ir pasirodo, kad buvo anksčiau sučiuptas su suklastotu vairuotojo pažymėjimu.

Dėl pakartotino pažeidimo „Toyota“ buvo išgabenta į policijos saugomų automobilių aikštelę.

Reido metu iš viso įkliuvo keturi „beteisiai“ vairuotojai.

Nuolatos su pavojų aplinkiniams keliančiais KET pažeidėjais kovojantys pareigūnai įspėja, jog tai ne paskutinis reidas Vilniaus gatvėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)