Alytaus miesto gyventojas kaltinamas neteisėtu disponavimu akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Bylos duomenimis, 2021 m. rugpjūtį alytiškis įkliuvo gabendamas Baltarusijos Respublikos banderolėmis paženklintas cigaretes „Minsk Super Slim“. Įtariama, kad vyras su bendrininkais bandė išgabenti per Lietuvos–Baltarusijos valstybės sieną permestas dėžes su beveik 12,5 tūkst. pakelių cigarečių. Prekių vertė siekė beveik 44 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos pasienio rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriaus tyrėjai.

35-erių metų kaltinamasis buvo sulaikytas, tačiau po paros paleistas, skyrus jam rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Siekdamas išvengti atsakomybės už padarytą nusikaltimą, alytiškis pabėgo į užsienį, bet dėl neteisėto migrantų gabenimo buvo sulaikytas Vengrijoje.

Budapešto teismo spendimu alytiškiui paskirtas suėmimas ir pagal išduotą Europos arešto orderį jis po beveik trejų metų slapstymosi buvo grąžintas Lietuvos teisėsaugos pareigūnams. Teismas leido suimti kaltinamąjį.

Jis jau yra 7 kartus teistas už nesunkius ir apysunkius nusikaltimus: plėšimus, vagystes ir nesunkų sveikatos sutrikdymą. Ne kartą baustas ir už administracinius teisės pažeidimus.

Teisminio proceso metu bus siekiama Lietuvos valstybei priteisti vyro atgabenimo į Lietuvos Respubliką išlaidas – beveik 3 tūkst. eurų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmams.