Referuodamas į „Silvester Belt“ dainą „Luktelk“, nuotrauka socialiniuose tinkluose pasidalinęs G. Nausėda parašė: „Luktelt liko kelios minutės“.

„Įdomu, ar nebaisu“, – persidalinusi šalies vadovo nuotrauka ir pridėjusi LGBT vėliavos ir susimąsčiusio veiduko simbolius feisbuke rašė Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė.

Progos priminti picos istoriją nepraleido ir kitas laisvietis Vytautas Tomas Raskevičius. „Mes ne vieni“, – pridėjęs LGBT vėliavos ir picos ženkliuką rašė jis.

Laisviečių ir G. Nausėdos pozicijos susikerta dėl požiūrio, kaip turėtų būti sureguliuoti homoseksualių asmenų santykiai. Partnerystės įstatymo projektas šiuo metu dar yra įstrigęs parlamente.

G. Nausėda, antrą kartą kandidatuodamas į prezidentus, yra teigęs, kad, jo nuomone, reikėtų koreguoti Civilinį kodeksą arba tą daryti per Seime pristatytą Artimo ryšio įstatymą.

„Šios dvi opcijos leistų pagaliau išspręsti partneriams (ne tik vienos lyties) svarbius klausimus“, – Delfi sakė prezidentas.

„Eurovizija“ yra žinoma kaip LGBT bendruomenei draugiškas konkursas. Lietuvos atstovas Silvester Belt pateko į finalą. Plačiau apie tai skaitykite čia.