77-erių D. Trumpas kaltinamas klastojęs verslo dokumentus, kad galėtų grąžinti savo advokatui Michaelui Cohenui 130 000 JAV dolerių, kuriuos šis sumokėjo S. Daniels už jos tylą 2016 m. rinkimų, kuriuose D. Trumpas susigrūmė su Hillary Clinton, išvakarėse, kai istorija apie santuokinę neištikimybę galėjo palaidoti jo kampaniją.

Prokurorei Susan Hoffinger pakvietus S. Daniels liudyti, ji pateikė detalių apie seksualinį kontaktą su D. Trumpu – apie jo trumpikes, sekso pozą ir tai, kad jis nemūvėjo prezervatyvo.

D. Trumpas romaną neigia. Jo gynėjai nesėkmingai siekė, kad teismo procesas būtų pripažintas negaliojančiu, motyvuodami „itin žalingu“ S. Daniels parodymų pobūdžiu.

Kalbėdamas su žurnalistais pasibaigus tądien vykusiam bylos nagrinėjimui, D. Trumpas pavadino procesą „gėdingu“ ir pareiškė, kad šiuo metu turėtų vykdyti rinkimų kampaniją.

Jis tiesiogiai nekomentavo S. Daniels duotų parodymų.

Tačiau teismo proceso metu teisėjas Juanas Merchanas nurodė D. Trumpo advokatams, kad buvęs respublikonų prezidentas „girdimai keikiasi“ ir purto galvą. Jis perspėjo, kad toks elgesys „gali įbauginti liudytoją“ ir nebus toleruojamas.

J. Merchanas prieš tai jau uždraudė D. Trumpui viešai pulti liudytojus.

D. Trumpui šiuo metu gresia keturios baudžiamosios bylos. Antradienį jis sulaukė ir gerų žinių, kai Floridos federalinis teisėjas neribotam laikui atidėjo teismo proceso dėl kaltinimų netinkamai tvarkius įslaptintus dokumentus pradžią.

Trumpo teismas

„Ketinimai buvo pakankamai aiškūs“

Neeilinė S. Daniels ir D. Trumpo akistata teisme įvyko likus pusmečiui iki rinkimų, per kuriuos jis mėgins įveikti prezidentą Joe Bideną.

45-erių S. Daniels, kurios tikras vardas ir pavardė yra Stephanie Clifford, sakė, kad susipažino su D. Trumpu įžymybių golfo turnyre prie Tahoe ežero. Tada jai buvo 27-eri, o D. Trumpas „tikriausiai buvo vyresnis už mano tėvą“, tvirtino ji ir pridūrė, kad nenoriai sutiko pavakarieniauti su nekilnojamojo turto magnatu.

Kai ji atvyko į D. Trumpo mansardą, šis pasirodė vilkėdamas „šilkinę ar atlasinę pižamą, iš kurios aš iš karto pasišaipiau“, žiuri nariams teigė S. Daniels. „Aš pasakiau: „Ar ponas Hefneris žino, kad pavogei jo pižamą?“ – dėstė ji, omenyje turėdama aprangą, kurią mėgo velionis žurnalo „Playboy“ įkūrėjas Hugh Hefneris.

D. Trumpas persirengė ir jiedu pasikalbėjo apie suaugusiesiems skirtus filmus, tęsė S. Daniels. Ji pridūrė, kad D. Trumpas „labai domėjosi verslo aspektais“.

D. Trumpas, kuris tuo metu buvo susituokęs su savo žmona Melania, pasiūlė S. Daniels dalyvauti jo populiariame realybės šou „The Apprentice“, nurodė ji. S. Daniels pažymėjo, kad kažkuriuo momentu ji nuėjo į tualetą, o kai ji išėjo, D. Trumpas gulėjo ant lovos, dėvėdamas trumpikes ir marškinėlius.

„Tai mane apstulbino, – sakė ji. – Ketinimai buvo pakankamai aiškūs.“

„Man nebuvo grasinama nei žodžiu, nei fiziškai“, – teigė S. Daniels.

Ji nurodė, kad jiedu turėjo trumpų lytinių santykių ant lovos „misionieriaus pozoje“, o D. Trumpas nemūvėjo prezervatyvo.

„Man buvo gėda, kad aš to nesustabdžiau, nepasakiau „ne“, – liudijo ji.

Donaldo Trumpo teismas

Chaosas

S. Daniels pažymėjo, kad susitiko su D. Trumpu dar keletą kartų, bet nutraukė ryšius, kai tapo aišku, jog ji nepasirodys per „The Apprentice“.

Kai D. Trumpas paskelbė apie savo ambicijas siekti prezidento posto, S. Daniels nurodė, kad jos publicistas su ja pasidalino Holivudo advokato Keitho Davidsono kontaktais, jog ji galėtų „parduoti“ savo istoriją.

„Mano motyvacija buvo ne pinigai, o siekis paviešinti istoriją“, – tikino S. Daniels.

Ji sakė, kad 2016 m. spalį, rinkimų išvakarėse, sudarė informacijos neatskleidimo susitarimą (angl. non-disclosure agreement), dėl kurio susiderėjo K. Davidsonas ir M. Cohenas. Už tai jai esą buvo sumokėta 130 000 JAV dolerių.

Per įtemptą kryžminę apklausą D. Trumpo advokatė Susan Necheles apkaltino S. Daniels siekus „išgauti“ iš D. Trumpo pinigų.

„Netiesa“, – sureagavo S. Daniels.

„Jūs uždirbate pinigų tvirtindama, kad turėjote lytinių santykių su Donaldu Trumpu?“ – klausė S. Necheles.

„Ne, – atsakė S. Daniels. – Užsidirbau pinigų papasakodama istoriją apie tai, kas man nutiko.“

Be bylų Niujorke ir Floridoje D. Trumpui kaltinimai dar buvo pateikti Vašingtone ir Džordžijoje, jie susiję su įtariamu sąmokslu pakeisti 2020 m. rinkimų rezultatus.

Teismo procesas dėl už tylą sumokėtų pinigų tęsis ketvirtadienį. S. Daniels grįš į liudytojų tribūną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)