Vilniaus apskrities policija paneša, gegužės 8 d. apie 17 val. 30 min. Viršuliškių skg. sustabdytas automobilis BMW, sukėlęs įtarimų dėl techninės būklės.

BMW vairavo dvidešimt devynerių metų vyras. Jis, bendraudamas su policijos pareigūnais, jaudinosi ir atrodė sutrikęs. Automobilyje buvo keleivių – dvi moterys (gimusios 2000 m. ir 1988 m.) ir vyras (gimęs 1991 m.).

Paklausus, ar neveža draudžiamų daiktų, visi tvirtino važiuojantys į prekybos centrą ir jokių draudžiamų daiktų neturintys. Apžiūrint automobilį, daiktinėje tarp priekinių sėdynių aptiktas susuktas popieriaus lapelis su augalinės kilmės medžiaga, taip pat kristalų ir baltų miltelių. Įtariama, kad tai – narkotinės medžiagos.

Paklausus, kam priklauso šios medžiagos, nė vienas nepripažino ir tikino, kad tai – šiukšlės. Vėliai dvidešimt ketverių metų keleivė prisipažino turinti narkotinių medžiagų. Jos rankinėje rastas perlenktas popieriaus lapas su baltais kristalų milteliais. Moteris teigė, kad juos pirko sau, asmeniniam vartojimui.

Sostinės Kelių policijos skyriaus pareigūnai pastebėjo, kad ant pėsčiųjų tako, vietoje kur stovėjo iš BMW išlaipinti žmonės, numestas plastikinis maišelis ir išbarstyta kristalų pavidalo medžiagos. Ji surinkta ir bus perduota tirti.

Apžiūrint automobilį, bagažinėje rasti valstybinio numerio ženklai. Įtarta, kad jie naudoti darant nusikaltimus. Netrukus paaiškėjo, kad gegužės 6 d. apie 22 val. 4 min. Trakų r., Dėdeliškių k., Didžiulio g., degalinėje įvykdyta degalų vagystė. Vaizdo kameros užfiksavo tą patį BMW su numeriais, rastais bagažinėje. Keleivis (gimęs 1991 m.), tąkart vairavęs šį BMW, pripažino įsipylęs degalų ir nesumokėjęs.

Vairuotojas ir dvidešimt ketverių keleivė nuvežti į policijos komisariatą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.