Nedirbo daug parduotuvių, nes pardavėjai negalėjo atvykti į savo darbo vietas. Streike dalyvavo ir bankų, prekybos centrų, mokyklų, universitetų, transporto sistemos, šiukšlių išvežimo bei pašto darbuotojai.

Vyriausybė kritikavo jau antrą visuotinį streiką per penkis mėnesius. „Jie turėtų liautis nervinti ir pradėti dirbti“, – sakė vidaus reikalų ministrė Patricia Bullrich. Konservatorių politikė darbo nutraukimą pavadino silpnumo ženklu.

Buenos Airėse akmenimis buvo apmėtyti du autobusai, kurie kursavo nepaisant streiko. Streike nedalyvavęs taksistas televizijos stočiai sakė: „Jei nedirbsiu, neturėsiu ką valgyti. Turiu dirbti, kad išmaitinčiau šeimą“.

Argentiną yra ištikusi didelė ekonominė krizė. Infliacija viršija 280 proc., o šalis artėja prie recesijos. Antra pagal dydį Pietų Amerikos ekonomika kenčia dėl išpūsto valstybės aparato, mažo pramonės produktyvumo ir didelės šešėlinės ekonomikos, dėl kurios valstybė nesurenka daug mokestinių pajamų.

Prezidentas J. Milei nurodė vykdyti griežtą taupymo kursą ir neseniai panaikino tūkstančius darbo vietų viešajame sektoriuje, sumažino subsidijas ir atšaukė socialines programas. Visuotinis streikas taip pat nukreiptas prieš darbo teisės reformą, kuri šiuo metu svarstoma Senate.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją