Savo nepasitenkinimą jie reiškė švilpynėmis, sirenomis ir petardomis. Protesto dalyviai laikė rankose plakatus su užrašais „Šalin Žaliąjį susitarimą“ ir „Tegul Briuselis valgo kirminus, mes geriau valgysime šnicelius su bulvėmis“. ES atstovybei jie įteikė peticiją.

Į demonstraciją sukvietė keli profsąjungos „Solidarumas“ padaliniai, įskaitant smulkiųjų ūkininkų. Varšuvos merijos duomenimis, proteste dalyvavo 30 000–35 000 žmonių. Tai gerokai mažiau nei tikėjosi organizatoriai.

Lenkijos ūkininkų protestas

Į mitingą atvyko ir aukšti opozicinės Teisės ir teisingumo partijos (PiS) politikai, tarp jų – buvęs premjeras Mateuszas Morawieckis ir partijos lyderis Jaroslawas Kaczynskis. „Šalin Žaliąjį susitarimą yra ir mūsų lozungas“, – sakė J. Kaczynskis. Jis kaltino ES, jog ši su savo žemės ūkio politika siekia, kad tokios šalys kaip Lenkija, kurios vejasi Vakarus, vėl atsiliktų. Į tai reaguodamas, visuomeninis transliuotojas TVP parodė archyvinius 2021 m. įrašus, kuriuose J. Kaczynskis, kai PiS dar vadovavo vyriausybei, gyrė Žaliąjį susitarimą, vadindamas jį „geru planu“, kuris ypač tokioms šalims kaip Lenkija padės judėti į priekį.

Įgyvendindama Žaliąjį susitarimą, ES iki 2050 m. nori tapti neutrali klimatui. Strategija apima priemones įvairiose srityse, įskaitant energetiką, transportą, pramonę ir žemės ūkį.