Prezidentas Vladimiras Putinas pagal konstituciją privalo paskirti naujus – arba tuos pačius – vyriausybės ministrus po pergalės kovo mėnesį vykusiuose rinkimuose, kuriuose nedalyvavo opozicija.

„Daug buvo nuveikta sudėtingomis sąlygomis, ir man atrodo, kad būtų teisinga, jei mes ir toliau dirbtume kartu..., – anksčiau penktadienį V. Putinas sakė M. Mišustinui. – Manau, kad esame teisingame kelyje.“

Vėliau Rusijos įstatymų leidėjai balsuodami automatiškai patvirtino jo pakartotinį paskyrimą.

M. Mišustinas, anksčiau vadovavęs šalies mokesčių tarnybai, pirmą kartą buvo paskirtas 2020 metais. Jis laikomas technokratu, kuriam pavesta vykdyti Kremliaus diktuojamą politiką.

„Padarysime viską, ką galime, kad vystytume savo ekonomiką, pateisintume savo žmonių pasitikėjimą, ir esu įsitikinęs, kad jums vadovaujant įvykdysime visas iškeltas užduotis“, – sakė M. Mišustinas V. Putinui, užsitikrinęs jo palaikymą.

Artimiausiomis savaitėmis turėtų būti pateiktos ir kitų vyriausybės ministrų kandidatūros.

Rusijos politikos analitikai jau kelias savaites kalbėjo apie galimybę, kad V. Putinas gali pajudinti vyriausybės gretas daugiau nei dvejus metus tęsiantis karui Ukrainoje, kuris pakeitė šalies ekonomiką.

Ketvirtį amžiaus būdamas valdžioje, V. Putinas paprastai remiasi lojalistų ir sąjungininkų būreliu, kartu užtikrindamas, kad nė vienas asmuo negalėtų įgyti tiek galios ar populiarumo, kad būtų laikomas galimu konkurentu ar įpėdiniu.