Anot Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK), balandžio 22-24 d. uostamiestyje policijos pareigūnai vykdė priemonę, kurios tikslas – užkardyti el. erdvėje vykdomą neteisėtą prekybą tabako gaminiais bei galimą jų platinimą nepilnamečiams. Buvo atlikti du kontroliniai pirkimai, nustatyti du pažeidimai, iš apyvartos paimta 110 vnt. vienkartinių elektroninių cigarečių.

Policijos duomenimis, vykdant kontrolinį pirkimą, į sutartą vietą Klaipėdoje, Baltijos prospekte, atvykusi 2000 m. gimusi mergina pareigūnams pardavė 10 vnt. vienkartinių elektroninių cigarečių bei savanoriškai atidavė dar 82 vnt. vienkartinių elektroninių cigarečių. Dėl pažeidimo surinkta administracinė medžiaga tyrimui.

Tą pačią dieną, anot Klaipėdos AVPK, buvo atliktas dar vienas kontrolinis pirkimas – 2007 m. gimęs asmuo, atvykęs į sutartą vietą Klaipėdoje, Šaulių gatvėje, pareigūnams pardavė tris vienkartines elektronines cigaretes. Taip pat savanoriškai atidavė dar 14 vnt. vienkartinių elektroninių cigarečių, kaitinamojo tabako įrenginį ir keturias kaitinamojo tabako cigaretes. Vaikinui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Balandžio 24 d., vykdant priemonę dėl neteisėtos prekybos tabako gaminiais Klaipėdos miesto turgavietėse užkardymo, pareigūnai apie 12.15 val. ties Taikos prospekto ir Paryžiaus komunos gatvės sankryža pastebėjo 1952 m. gimusį asmenį, kurį patikrinus, maišelyje buvo rasta 800 vnt. (40 pakelių) cigarečių, paženklintų Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Anksčiau ne kartą už panašaus pobūdžio pažeidimus baustam vyrui pradėta administracinė teisena.

Taip pat, kaip skelbia policija, balandžio 25 d., vykdant priemonę dėl neteisėtos prekybos alkoholiniais gėrimais užkardymo, pareigūnai atliko kontrolinį pirkimą Klaipėdoje, Vingio gatvėje esančiame naktiniame bare – apie 20.45 val. baro darbuotoja, gimusi 1994 m., pardavė du butelius alkoholinio gėrimo ir nesutrukdė išsinešti iš baro patalpų. Pradėta administracinė teisena. Tikslinant pažeidimo aplinkybes taip pat nustatyta, kad minėta bare dirbusi 1994 m. gimusi moteris, įmonėje nebuvo įdarbinta nustatyta tvarka. Įmonės savininkui pradėta administracinė teisena.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją