Šiaulių apskrities policija praneša, kad vasario pradžioje prie vieno vaikų darželio Šiauliuose prasidėjo keisti dalykai.

Rytą vyras, atvežęs savo atžalą, paspaudė centrinio automobilio užrakto pultelį, bet automobilis neužsirakino net po keleto bandymų. Vairuotojas pamanė, kad problema kilo dėl gedimo jo transporto priemonėje. Palikęs ją neužrakintą, vyras nuskubėjo vaiką perduoti auklėtojų globai.

Kitą rytą situacija pasikartojo kito vaiko mamai. Kai pastangos užrakinti automobilį buvo nesėkmingos, moteris skubomis dukrą palydėjo į darželį, mašinoje palikusi rankinę. Grįžusi šiaulietė pasigedo rankinėje buvusių poros šimtų eurų. Vakare moteris savo istorija pasidalijo socialiniame tinkle. Tuomet paaiškėjo, kad prie vaikų darželio automobilio užraktas buvo „sugedęs“ ne jai vienai.

Kitos dienos rytą situacija vėl pasikartojo. Vienas vaiką į darželį atvežusių tėvų pastebėjo, kad gatvėje, šalia automobilių, vaikšto ir stoviniuoja vyras. Jis kišenėje kažką spaudė. Šiauliečiui kilo įtarimas, kad nepažįstamasis turi įrangą, su kuria blokuoja svetimo automobilio centrinio užrakto signalą. Dėl to tampa nebeįmanoma jo užrakinti ir atsiranda puikios sąlygos vagystei.

Vyras savo įtarimais pasidalijo, paskambinęs Skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112. Šiaulių policijos pareigūnai nepažįstamąjį sulaikė, o iš po vieno automobilio ištraukė automobilio užrakinimą blokuojantį įrenginį.

Policija pataria nepalikti automobilio atrakinto. Nepavykus užrakinti, pareigūnai rekomenduoja nepalikti mašinoje vertingų daiktų.