Anot teismo, įrodyta, jog 2023 m. lapkričio 15 d. asmuo apgaule pateko į savo artimųjų giminaičių gyvenamąjį namą ir neteisėtai atėmė vieno, name buvusio, artimo giminaičio laisvę – neleido išeiti iš namų, paėmė namų raktus, telefoną, kompiuterį, išmanųjį laikrodį ir nurodė, jog lauks kito artimo giminaičio, gyvenančio tame pačiame name. Šiam grįžus, kaltinamasis taip pat atėmė jo laisvę bei asmeninius daiktus, grasino granata susprogdinti namus, panaudoti fizinį smurtą, reikalavo parduoti namus ir atiduoti pinigus.

Byloje taip pat konstatuota, jog asmuo prieš vieną iš nukentėjusiųjų panaudojo fizinį smurtą, kėde daužė namo lubas, grasino dideliu virtuviniu peiliu ir imituodamas, kaip žudys nukentėjusįjį, reikalavo atidaryti seifą. Kai kaltinamasis seife nerado pinigų, nukentėjusiojo reikalavo telefone parodyti banko sąskaitos likutį, o prisijungus prie banko, pareikalavo pervesti 2000 eurų. Kai dėl pinigų pervedimų limitų to daryti nepavyko, nukentėjusiesiems buvo nurodyta kartu su kaltinamuoju vykti iki bankomato ir pinigus išgryninti.

Nustatyta, kad tęsiant nusikalstamus veiksmus ir grįžus atgal į nukentėjusiųjų namus, kaltinamasis nukentėjusiesiems tarpusavyje surišo rankas, tačiau po poros valandų, išeidamas iš namo, nukentėjusiuosius išlaisvino.

Teisiamojo posėdžio metu kaltinamasis prisipažino padaręs nusikalstamas veikas ir dėl jų gailėjosi, tačiau sunkinančiomis aplinkybėmis buvo pripažinta tai, kad asmuo nusikalstamas veikas padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir būdamas recidyvistas.

2024 m. balandžio mėn. Kauno apylinkės teismo nuosprendžiu asmuo pripažintas kaltu dėl plėšimo (Baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d.) ir neteisėto laisvės atėmimo (BK 146 str. 2 d.), subendrinus bausmes jam paskirta galutinė 1 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė ir 64 MGL (3200 eurų) dydžio bauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją