Viešų šaltinių duomenimis, agresorius Belgorodo srityje apie 80 km nuo sienos stato naują pakilimo taką/oro uostą. Šiuo metu Belgorode veikiantis oro uostas yra apie 45 km nuo sienos, ukrainiečiai nuolat bando jį atakuoti dronais ir raketomis, o po šių metų sausio 24 d. virš Belgorodo numušto/nukritusio rusų Il76 šis oro uostas agresoriaus buvo naudojamas labai ribota apimtimi.

Naujasis oro uostas/pakilimo takas bus ne tik gerokai toliau nuo kontaktinės linijos, tačiau kartu ir toliau dėl okupuotos Ukrainos teritorijos Kupjansko sektoriuje, kas dar labiau apribos ukrainiečių galimybes jį atakuoti.

Kovinės ir transporto aviacijos (tame tarpe ir atakos sraigtasparnių) saugesnis veikimas sąlyginai netoli kontaktinės linijos gali turėti įtakos okupantų pastangoms Kupjansko – Kreminos sektoriuose pasiekti Oskilo upę.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Rusai tęsia atakas Kyslivkos – Tabaivkos – Berestovės ruože.

Pasistūmėti toliau jiems nepavyksta, tačiau situacija išlieka sudėtinga. Kol kas šiauriniame flange (Lymano Peršijus – Peršotravnevė) sąlyginai ramu, tačiau tikėtina, kad ir čia gali suintensyvėti agresoriaus operacijos.

Karas Ukrainoje

Lymanas. Okupantai atakuoja visoje kontaktinėje linijoje, Ukrainos pajėgos išlaikė pozicijas.

Syverskas. Sunkūs mūšiai tęsiasi. Rusai bando pasistūmėti Bilohorivkos ir Veselės ruožuose, tačiau nesėkmingai. Okupantų 106-osios oro desanto divizijos vienetų kontaktinėje linijoje nematyti, tad neatmestina, kad agresorius dar neįvedė savo rezervo vienetų.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Intensyviausi mūšiai vyksta pietiniame flange. Rusai bando nustumti Ukrainos gynėjus prie Ivanivskės bei pralaužti jų gynybą Klišijivkos – Andrijivkos ruože. Ukrainos pajėgos neleidžia rusams stumtis į priekį ir kontratakuoja.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Agresorius pasistūmėjo geležinkeliu link Novoaleksandrivkos ir taip perskyrė sektoriaus šiaurinį flangą į vakarinį (Sokilas – Novopakrovskė – Umanskė) ir šiaurės rytinį (Arhangelskė – Keramikas) ruožus. Negalima teigti, kad sąveika tarp jų nutrūko, tačiau ji tikrai tapo apribota.

Centras. Neatmestina, kad tai ne paskutinės blogos naujienos šiame sektoriuje šią savaitę, kadangi rusams pavyko pajudėti Netailovės prieigose. Taigi, šiaurinis flangas yra supamas iš šiaurės ir pietų.

Pietinis flangas. Agresoriui taip pat pavyko pasistūmėti Paraskovijivkos rytinėse prieigose. Už 4 km, žemumoje, esančiam svarbiam ukrainiečių komunikaciniam mazgui Konstjantinivkoje kyla labai rimta grėsmė.

Neatmestina, kad ilgai netrukus išvysime atakas prieš kitame kelio gale esantį Vuhledarą. Nepatvirtintais viešų šaltinių duomenimis, į pietines Vuhledaro prieigas buvo permesta čia 2023 m. žiemą sudaužyta, o vėliau atgaivinta rusų 155-oji jūrų pėstininkų brigada.

Zaporižios kryptis

Be pakitimų. Įdomu, kad ukrainiečiai intensyvina dronų „Baba Jaga“ naudojimą. 20 ar net 40 šių dronų spiečiai minuoja kelius, rusų susitelkimo rajonus bei priešakines ukrainiečių pozicijas. Taip pat šie dronai okupantams ant galvų mėto minosvaidžių minas.

Pietų kryptis

Ukrainos pajėgos paskelbė, kad perėmė Nestryhos salos, esančios Dniepro deltoje, kontrolę. Tai ne vienintelė Dnipro sala, kurią pajėgomis ir/ar ugnimi kontroliuoja Ukrainos gynėjai, tačiau Nestryha yra svarbi, nes uždaro išėjimą į Juodąją jūrą bei palengvina agresoriaus pajėgų aprūpinimo kelio Škadovskas – Hola Prystanė stebėjimą ir dengimą ugnimi.