Kaip pranešė prokuratūra, šiuo metu asmenys suimti, tai – Lenkijos piliečiai.

„Sulaikymas įvyko glaudžiai ir vaisingai bendradarbiaujant su Lenkijos prokuratūra ir centrinių tyrimų biuru“, – spaudos konferencijos metu sake prokuroras Justas Laucius.

Jis patikino, kad tarnybos aktyviai bendradarbiauja tarpusavyje, įtariamieji dar gegužę gali būti perduoti Lietuvai. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Du Lenkijos piliečiai įtariami nesunkiai sutrikdę L. Volkovo sveikatą organizuotoje grupėje dėl jo įsitikinimų ir politinių pažiūrų. Už tai gresia laisvės atėmimas iki 5 metų.

Informaciją apie Lenkijos piliečių sulaikymą patvirtino Lenkijos Centrinio policijos tyrimų biuro pareigūnai.

„Norime informuoti, kad Policijos centrinio tyrimų biuro pareigūnai, bendradarbiaudami su Lietuvos policija, sulaikė du asmenis, įtariamus kovo mėnesį Lietuvos teritorijoje įvykdžius išpuolį prieš Rusijos opozicionierių. Šie asmenys buvo ieškomi pagal išduotą Europos arešto orderį ir buvo pristatyti į Varšuvos-Prahos apygardos prokuratūrą Varšuvoje, kur su jais buvo atliekami tyrimo veiksmai“, – pranešė Lenkijos Centrinis tyrimų biuras X platformoje.

Lenkijos pareigūnai pasidalino dalimi operacijos vaizdo įrašu, kuriame matosi, kaip uniformuotų ir ginkluotų pareigūnų komanda įeina pro vartus į pastato teritoriją.

Plačiau apie L. Volkovo užpuolimo Vilniuje aplinkybes galite skaityti čia.

Lenkijos teismas nutarė leisti perduoti Lietuvai L. Volkovo užpuolimu įtariamus asmenis


Varšuvos apygardos teismas nutarė leisti perduoti Lietuvai Rusijos opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolimu įtariamus du asmenis.

Tai agentūrai „The Asociated Press“ patvirtino teismo atstovė Joanna Adamowicz. Anot jos, sprendimas perduoti įtariamuosius Lietuvai su sąlyga, kad šie asmenys, jei teismas jiems paskirs bausmę, ją atliks Lenkijoje.

Penktadienį prezidentas Gitanas Nausėda pranešė, kad „Lenkijoje sulaikyti du asmenys, įtariami Rusijos opozicijos lyderio L. Volkovo sumušimu.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Justas Laucius pranešė, kad Rusijos opozicionieriaus užpuolimu įtariami Lenkijos Respublikos piliečiai balandžio pradžioje sulaikyti Varšuvoje. Anot jo, tikimąsi, kad gegužę minimi asmenys bus perduoti Lietuvai.

„Jų veiksmai kvalifikuoti kaip tyčinis L. Volkovo nesunkus sveikatos sutrikdymas, veikiant organizuotoje grupėje dėl įsitikinimų ir (ar) pažiūrų. Jiems abiem skirti suėmimai už akių ir manau, kad jei viskas klostysis taip, kaip mes viliamės, šiuos abu sulaikytuosius didelė tikimybė, kad gegužės mėnesį mes matysime Lietuvoje ir galėsime su jais atlikti tam tikrus ikiteisminio tyrimo ir proceso veiksmus“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė prokuroras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)