Dešimtys žmonių apsupo autobusą, manoma, vežusį prieglobsčio prašytojus iš viešbučio Didžiosios Britanijos sostinės Peckhamo rajone į apgyvendinimo baržą, prišvartuotą prie pietinės Anglijos pakrantės. Šalyje buvo surengti arba planuojami keli kiti protestai, siekiant neleisti imigracijos pareigūnams sulaikyti migrantų.

Jungtinėje Karalystėje protestuotojai mėgina sustabdyti migrantų iškeldinimą

JK vidaus reikalų ministerija šią savaitę patvirtino, kad pradėjo sulaikyti prieglobsčio prašytojus prieš planuojamą deportaciją į Ruandą, prieš tai parlamentas priėmė įstatymą, kuriuo priskyrė Ruandą prie saugių šalių. Ministerijos paskelbtose nuotraukose ir vaizdo įrašuose buvo matyti keli imigracijos pareigūnų išvedami migrantai su antrankiais.

Kol kas ministerija nepatvirtino, kiek žmonių sulaikyta, tačiau vyriausybė sakė, kad šiais metais Ruanda priims 5700 migrantų.

Protestai kilo ketvirtadienį, paskelbus oficialius duomenis, kad ankstesnę dieną į krantą buvo atvežta 711 žmonių, nedideliais laiveliais perplaukusių Lamanšo sąsiaurį iš Šiaurės Prancūzijos. Tai didžiausias skaičius per vieną dieną šiais metais, nors Londonas tvirtina, kad jo planas „sustabdyti laivus“ veikia, ypač dėl prieštaringai vertinamos deportacijų į Ruandą schemos.

Jungtinėje Karalystėje protestuotojai mėgina sustabdyti migrantų iškeldinimą

Šis skaičius yra naujas rekordas, pranokęs ankstesnįjį, kai šiemet balandžio 14 d. atvyko 534 migrantai. Iš viso šiais metais Lamanšo sąsiaurį perplaukė 8 278 migrantai, tai daugiau nei ketvirtadaliu viršija jų skaičių per tą patį laikotarpį pernai. Didžiausias per vieną dieną atvykusių asmenų skaičius - 1 295 – užregistruotas 2022 m. rugpjūčio 22 dieną.

Prancūzijos policija trečiadienį pranešė išgelbėjusi 66 žmones, jų laivui patekus į bėdą ties pakrantės Djepo miestu. Didžiosios Britanijos policija sulaikė kelis asmenis, tirdama penkių žmonių žūtį balandžio 23 d., kai jų laivelis pateko į bėdą prie Prancūzijos krantų.

Migracija yra aštri politinė problema Jungtinėje Karalystėje, ypač turint galvoje, kad vyriausybė pažadėjo geriau apsaugoti šalies sienas po išstojimo iš Europos Sąjungos. Tačiau paaiškėjo, jog tai įgyvendinti gerokai sunkiau, nei manyta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)