Gardžioji močiutės kiaušinienė
Maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ kūrėja Živilė Stumbrienė ilgai galvojo, ar šis patiekalas yra vertas atskiro įrašo. Tačiau, kai pasidalijo receptu instagrame ir sulaukė gausybės reakcijų, suprato, kad močiutės kiaušinienė ne jai vienai kelia nostalgiškus prisiminimus.
Jums reikės:
Daug svogūnų laiškų (5 asmenų šeimai Živilė jų parsineša visą glėbį),
parūkytos šoninės,
3-4 kiaušinių,
Druskos,
Pipirų.
Gaminimas:
* Keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą šoninę.
* Svogūnų laiškus supjaustome stambiai, 3-4 cm dydžio žiedais.
* Dedame į keptuvę svogūnų laiškus. Laiškų keptuvėje turi būti su kaupu. Kepdami svogūnų laiškai sumažės kelis kartus. Kepame kantriai ir ilgokai.
* Kai svogūnų laiškai pakeis spalvą, įmušame kiaušinius, beriame druskos, pipirų ir kepdami gerai išmaišome.
* Patiekiame su juoda duona.
Skanaus!