„Vienas mano mėgstamiausių mėsos patiekalų – plėšyta kiauliena. Man ji labai patinka ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl galimybės su ja paruošti begalę skirtingų patiekalų – tortilijas, įvairausius mėsainius, pitas, kaštus sumuštinius, net salotas. Vaizdo įraše rodau, kaip mėsą gaminu kamado kepsninėje, tačiau neišsigąskite – puikią plėšytą kiaulieną galima pasigaminti ir orkaitėje, tad dalijuosi abiem būdais“, – sako tinklaraščio „Vienkiemio virtuvė“ autorė.

„Vienkiemio virtuvė“

Vilnietė teigia kitokios mėsos tokiu būdu ir negaminusi – mano, kad nebūtų tokia sultinga, nes trūktų riebaliuko.

Plėšyta kiauliena

Jums reikės:

1 kg kiaulienos sprandinės (rinktis tokią, kurioje būtų daugiau riebalų)prieskonių mišinio (mano darytas buvo iš 2 a. š. rudojo cukraus, 1a.š. druskos, ½ a.š. malto kumino, 1 a. š. rūkytos raudonosios paprikos, 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių, 1a. š. garstyčių miltelių)

Padažui:2 a. š. rudojo cukraus3 v. š. obuolių acto3 v. š. vorčesterio padažo2 a. š. pomidorų pastosgero žiupsnio druskos1 a. š. rūkytos paprikos miltelių½ a. š. malto kumino100 ml vandens

Gaminimas:

  • Kiaulienos sprandinę įtrinkite prieskonių mišiniu ir palikite pasimarinuoti šaldytuve per naktį.

  • Jeigu gaminate kamado kepsninėje – įkaitinkite ją iki 100 laipsnių, dėkite rūkymo kaladėles (aš naudojau 4). Deflektorius dėkite žemiausioje pozicijoje, o aukščiausioje pozicijoje dėkite groteles. Mėsą įdėkite išrūkyti 1 valandai.

Plėšyta kiauliena

  • Po to pakelkite temperatūrą iki 150–160 laipsnių, mėsą labai gerai suvyniokite į foliją ir kepkite dar 2,5 val.

  • Jei gaminate orkaitėje – įkaitinkite orkaitę iki 220 laispnių su vėjelio funkcija, dėkite mėsą apskrusti apie 15 min.

  • Po to gerai suvyniokite ją į foliją, temperatūrą nuleiskite iki 150 laipsnių be vėjelio funkcijos ir kepkite 3 val.

  • Kol mėsa kepa, pasiruoškite padažą. Paprasčiausiai sudėkite visus jam skirtus ingredientus į puodą ir kaitinkite, kol jis šiek tiek sutirštės.

  • Po kepimo mėsą ištraukite ir su visa folija, dėkite į indą, leiskite pailsėti 10 min.

Plėšyta kiauliena

  • Po 10min atsargiai išvyniokite ir su visu skysčiu sudėkite į indą, kuriame galėsite ją suplėšyti. Plėšyti galima taip, kaip matote vaizdo įraše – su dviem šakutėm (arba specialiais įrankiais, jei tokius turite).

Plėšyta kiauliena
„Vienkiemio virtuvė“

  • Į suplėšytą mėsą supilkite paruoštą padažą ir gerai išmaišykite.

  • Kiauliena puikiai tinka tiek į mėsainius, tiek su bulvėmis ar ryžiais. Man ji tokia skani, kad aš galiu valgyti ir vieną. Skanaus!

Plėšyta kiauliena
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją