Ingredientai
Virtų „Penne“ makaronų
200 g
Svogūnų laiškų
1 ryšulėlis
Šaldytų žirnelių
100 g
Citrinos sulčių
0.5 vnt.
Aliejaus
50 ml
Česnako skiltelių
4 vnt.
Čiobrelio
1 šakelės
Apelsino žievelės
0.5 vnt.
Apelsino sulčių
0.5 vnt.
Rudojo cukraus
25 g
Alyvuogių aliejaus
50 ml
Porcijos: 2
Makaronai ir pomidorai puikiai dera tarpusavy – šios gaivios salotos skoniu primins vasaros dienas ir tiks tiek pietums, tiek vakarienei!
Gaminimo eiga
1. Pomidorams paruošti: sumaišykite visus ingredientus ir kepkite 160 °C temp. orkaitėje 30 min. Iškepus, atvėsinkite kambario temperatūroje.
2. Makaronus sudėkite į dubenį kartu su supjaustytais svogūnų laiškais ir atšildytais žirneliais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, pabarstykite druskos, pipirų ir plėšytų bazilikų bei mėtų lapelių.
3. Atvėsusius pomidorus lengvai sumaišykite su makaronais ir daržovėmis. Papuoškite likusiais bazilikų ir mėtų lapeliais, įtarkuokite apelsino žievelės.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG