Baklažanasdaržovė, kuri puikiai dera su kitais kitomis ir taip galima paruošti nuostabių patiekalų. Šiam receptui galima sunaudoti visą jų kalną ir mėgautis puikiu daržovių troškiniu. Baklažanas jame puikiai atsiskleidžia.

Gaminimo eiga

1. Nuluptus svogūną, česnaką ir imbierą susmulkiname. Cukinijas, baklažaną ir pomidorus pjaustome didesniais kubeliais, paprikas ir morką šiek tiek smulkiau.

2. Į didelę keptuvę pilame 3 šaukštus aliejaus, beriame smulkintus svogūną, česnaką bei imbierą ir kepiname kelias minutes pamaišant, kol svogūnas suminkštės.

3. Į keptuvę dedame visas likusias daržoves ir troškiname uždengus dangtį apie 10-15 minučių. Likus maždaug 5 minutėms iki troškinimo pabaigos beriame susmulkintą sultinio kubelį, pipirus, prieskonisnes žolelas, kelias kardamono sėklytes ir pilame citrinos sultis.

4. Keptuvės turinį išmaišome ir troškiname dar 5 minutes, arba kol daržovės suminkštės. Baigus troškinti barstome kapotų žalumynų - krapų arba petražolių.

5. Troškintos daržovės tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų.

Skanaus!