Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditeris pranešime žiniasklaidai sako, kad pavasarį, kaip įprasta, padidėja susidomėjimas sveikesnėmis saldumynų alternatyvomis, kurių pasigaminti – nėra sudėtinga.

„Sveikesnius desertus ruošti visai nesunku. Tereikia pakeisti kelis desertų ingredientus. Visų pirma – cukrų. Desertus galite pasaldinti medumi, šviežiais ar džiovintais vaisiais bei uogomis, medumi, natūraliais saldikliais: agavų, klevų sirupais. Kepant pyragus, kvietinius miltus galite pakeisti migdolų, kokosų ar žemės riešutų“, – sako T. Lauvray

Pasak konditerio, jeigu savo mėgstamo deserto recepte naudojate didelį kiekį riebios grietinėlės – pabandykite ją pakeisti virintu ir nugriebtu pienu. Toks pienas pasižymi panašia į grietinėlę tekstūra, tačiau turi mažiau kalorijų. Į desertų receptus taip pat galima įtraukti ir daržovių: burokėlius, saldžiąsias bulves, moliūgus. O vietoje pieniško, rinktis juodąjį šokoladą, kuriame mažiau cukraus.

„Jeigu desertų gamybai daug laiko skirti nenorite – jiems paruošti gali užtekti ir 20 min. Pavyzdžiui, pasigaminti bananinių batonėlių su šokoladu. Tokiam desertui pasigaminti reikėtų vos keturių nebrangių ingredientų, be to, šį desertą pagaminti gali net vaikai“, – sako T. Lauvray ir dalijasi minėto deserto receptu.

Šokoladiniai bananų kąsneliai

30 batonėlių reikės:

3 bananų,
150 g riešutų sviesto,
280 g juodojo šokolado,
20 ml kokosų gėrimo.

Kaip juos pasigaminti:

* Bananus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pusę jų sudėkite į lėkštę, išklotą kepimo popieriumi. Likusius atidėkite.

* Riešutų sviestą 30 sekundžių pašildykite mikrobangų krosnelėje, kad jis taptų tąsus.

* Ant garų vonelės padėkite puodą, į jį sudėkite šokoladą ir supilkite kokosų gėrimą. Maišykite tol, kol šokoladas visiškai ištirps. Ištirpęs jis turi blizgėti.

* Ant bananų griežinėlių užtepkite riešutų sviesto ir ant viršaus uždėkite likusius bananus. Turi gautis maži bananų sumuštiniai.

* Imkite bananų kąsnelius į rankas ir, panardinę į šokoladą, grąžinkite ant kepimo popieriaus. Skanėstus dėkite į šaldytuvą ir laikykite tol, kol šokoladas pilnai sustings.

Braunis su zefyrais

Jums reikės:

2 puodelių cukraus
3 didelių kiaušinių
½ puodelio ištirpinto sviesto
½ puodelio aliejaus
¾ puodelio miltų
1 puodelio kakavos miltelių
Žiupsnelio druskos
1 puodelio šokolado drožlių
2 puodelių nedidelių zefyrų

Gaminimas:

* Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokite popieriumi.

* Vidutiniame dubenyje persijokite miltus ir kakavos miltelius. Įberkite druskos ir atidėkite į šalį.

* Į kitą indą sudėkite cukrų ir kiaušinius. Išplakite plaktuvu. Supilkite ištirpintą sviestą, miltus, kakavos miltelius, druską. Masę supilkite į dubenį su miltais.

* Ant viršaus suberkite zefyrus ir šokolado drožles. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į kepimo skardą. Kepkite 45 minutes.

* Prieš pjaustydami ir patiekdami visiškai atvėsinkite. Mėgaukitės!

Keksiukai su kakava ir spanguolėmis

Jums reikės:

2 puodelių miltų
1/3 puodelio kakavos miltelių
2 v. š cukraus
½ a. š kepimo sodos
1 a. š druskos
3 kiaušinių
¼ puodelio medaus
30 g sviesto
1 a. š vanilės ekstrakto
½ puodelio spanguolių

Gaminimas:

* Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Dideliame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kakavą, sodą ir druską.

* Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite kiaušinius, medų, sviestą, vanilę ir suberkite į miltus. Sudėkite spanguoles.

* Masę supilkite į keksiukų formeles. Kepkite 20–25 minutes. Ištraukite iš orkaitės ir mėgaukitės dar šiltais. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją