Reikės:
Miltai 500 g
Sviestas 250 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Grietinė 100 g
Druska žiupsnelis
Varškė 600 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Druska pagal skonį
Mairūnai žiupsnelis
Gaminimas:
1. Miltus suberkite į dubenį, sumaišykite su druska. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Sudėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.
2. Įdarui varškę ištrinkite su kiaušiniu, druska ir mairūnais.
3. Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus gražiai suvyniodami virvele.
4. Paruoštus kibinus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite su šaukštu pieno išplaktu kiaušiniu.
5. Kepkite maždaug 30 min. iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!