115
Kitas

Bulvių ir varškės sūrio kukuliai – patiks net mažiausiems ragautojams

Kibinai su varške – niekas jų neatsisakys

Reikės:

Miltai 500 g
Sviestas 250 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Grietinė 100 g
Druska žiupsnelis
Varškė 600 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Druska pagal skonį
Mairūnai žiupsnelis

Gaminimas:

1. Mil­tus suberkite į dubenį, sumaišykite su druska. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Sudėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.
2. Įda­rui varškę ištrinkite su kiaušiniu, druska ir mairūnais.
3. Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus gražiai suvyniodami virvele.
4. Pa­ruoš­tus ki­bi­nus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite su šaukštu pieno išplaktu kiaušiniu.
5. Ke­pkite maždaug 30 min. iki 175 laips­nių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!

115
Kitas

Bulvių ir varškės sūrio kukuliai – patiks net mažiausiems ragautojams

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją