Ingredientai
Porcijos: 5
Šį puikų ir kvapnų moliūgų kremą galite naudoti bet kokiam patiekalui. Tiks gaminant tešlą, sriubą, padažą ir kt. Atvėsintą moliūgų kremą laikykite šaldytuve iki 3-4 dienų.
Gaminimo eiga
* Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
* Moliūgą supjaustykite į didelius gabalus.
* Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi.
* Kepkite moliūgus 45-60 min., kol visiškai suminkštės.
* Po kepimo moliūgus atskirkite nuo žievės ir gautą masę dėkite į virtuvinį kombainą kartu su sviestu ir čiobrelių lapeliais.
* Malkite iki vientisos masės 5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.
* Patiekite šiltą.
* Atšaldytą laikykite šaldytuve iki 3-4 dienų. Galite užšaldyti ir naudoti vėliau.