Pirmoje laidos dalyje vedėja Justė kalbino „Rodeo klubas Marvelės žirgynas“ savininkus Bartą ir Agnę Pocius. Vyras pasakojo, kad nuo vaikystės jautė trauką sportui, įvairioms aktyvioms pramogoms, yra išbandęs šunų dresūrą.

Susiklosčius palankioms aplinkybėms, Pociai įsigijo žirgą, norėdami ramius vakarus praleisti gamtoje, atsipalaiduoti jodinėjant. Nepraėjus daug laiko po to, kai įsigijo pirmąjį žirgą, jie ėmė plėtoti naują verslo idėją.

Prieš pradėdamas savo verslą, vyras vertino žirgynų industrijos veiklą ir pastebėjo spragas tarp esamos pasiūlos ir realių žirgų mylėtojų poreikių. „Pamačiau, kad jodinėjančių žmonių yra daug, paklausa didžiulė“, – pasakojo Bartas. Daugelis veikiančių žirgynų buvo prastos būklės, neatitinkantys standartų. Tai paskatino vyrą įsigyti apleistą žirgyną ir paversti jį reikalingu ir patogiu rekreacijos centru.

Atnaujintos patalpos ne tik leidžia laikyti žirgus saugiai ir komfortiškai, bet ir suteikia erdvės pramogoms ir renginiams. Tačiau šeimos vizija siekia toliau: jie planuoja organizuoti varžybas, teikti nakvynės paslaugas, įrengti restoraną, taip suteikiant žirgų mylėtojams ir svečiams išskirtinę patirtį bei puikų aptarnavimą.

Barto ir Agnės įkurto žirgyno veikla neapsiriboja vien tik sporto ir pramogų sfera. Jojimo mokykla yra vieta, siūlanti tiek grupines, tiek individualias jodinėjimo pamokas, be to, mokykloje vyksta edukaciniai renginiai apie žirgų priežiūrą, taip skatinamas atsakingas santykis su šiais gyvūnais, suteikiama galimybė gilinti savo žinias ir sugebėjimus.

Šio verslo įkūrėjai aktyviai dalyvauja žirgyno veikloje ir atlieka skirtingus vaidmenis. Bartas rūpinasi ūkio reikalais ir žirgų išlaikymu, užtikrindamas, kad būtų optimizuojamas žirgyno veikimas. Tuo metu Agnė, atsakinga už jojimo pamokų veiklą, užtikrina, kad mokykla teiktų aukščiausios kokybės paslaugas ir būtų palanki aplinka klientams.

Antroje laidos dalyje Neringa Linkevičienė, vadovaujanti Sodeliškių dvarui, aptarė jo praeitį ir dabartį. Neringa su dideliu džiaugsmu pasakojo apie klestintį dvaro gyvenimą ir kaip auga lankytojų srautas. Sodeliškių dvaras ne tik siūlo nakvynę, bet ir įvairias veiklas, skirtas patenkinti įvairių interesų svečių poreikius.

Tai apima lankymąsi senovinės technikos muziejuje, buities muziejuje ir netgi viename iš nedaug likusių veikiančių vėjo malūnų. Be to, sodyboje auginami elniai, danieliai ir net alpakos – šie mieli gyvūnai praskaidrins tiek mažųjų, tiek vyresnių lankytojų dieną.

Ne vien dvaro augimą, bet ir jo populiarumą rodo legendinis muzikos festivalis, vykstantis jau trečius metus. Dvare į renginį renkasi žinomi muzikos atlikėjai iš viso pasaulio. Neringa pasakojo apie keistus prašymus, kurių yra tekę sulaukti iš šio festivalio dalyvių ir kaip įžymybėms patiko lankytis sodyboje ir susipažinti su krašto istorija.

Sodeliškių dvaro ūkio inžinierius Mindaugas Gervė dalinosi savo įžvalgomis apie ūkio veiklą. Pasak jo, svarbiausia yra komandinis darbas, nes be harmoningo bendradarbiavimo su darbuotojais ir vadovais neįmanoma pasiekti gerų rezultatų. Mindaugas taip pat akcentavo patikimų partnerių svarbą parduodant produkciją.

Jis paminėjo įmonę „Organic Agro“, su kuria bendradarbiauja jau kelerius metus. Ši įmonė yra svarbiausias ūkio ekologiškų grikių ir avižų pirkėjas, jie visada siūlo konkurencingas kainas ir palankias sąlygas. Ilgalaikis bendradarbiavimas su „Organic Agro“ įrodo, kad ši įmonė yra patikima partnerė, pasižyminti stabilumu ir profesionaliu požiūriu.

Mindaugas papasakojo ir apie ūkio unikalumą. „Nuo kitų augalininkystės ūkių jis skiriasi tuo, kad mes turime ne tik ūkį, bet ir sritį, skirtą turistams“ – kalbėjo vyras. Inžinierius supažindino su unikalia dvaro senovinių automobilių kolekcija. Tarp jų yra seniausias muziejaus automobilis – 1913 m. gamybos White sunkvežimis – tikra dvaro kolekcijos puošmena.

O jeigu jums reikia įsigyti sunkiosios ar specializuotos technikos, rekomenduojama pasitelkti pirmaujančią Europos prekybos platformą „Mascus“. Čia galite rasti daugiau nei 500 000 skelbimų apie žemės ūkio, statybų ir kitos specializuotos technikos pasiūlą. Tai patikimas šaltinis norint įsigyti aukštos kokybės techniką pagal jūsų poreikius ir reikalavimus.

Kaip laidos vedėjai sekėsi paruošti žirgą jodinėjimui bei kokių keistų prašymų yra pateikę Sodeliškių dvaro svečiai, žiūrėkite „Misija ūkis“ Delfi TV portale.