Ministerija siūlo, kad PVM atskaitymas juridiniams asmenims nebūtų ribojamas už bet kokį lengvąjį automobilį, kurio įsigijimo kaina įskaitant PVM yra iki 130 tūkst. litų, nepriklausomai nuo to, kokioms verslo sritims šie automobiliai bus naudojami.

Taip esą siekiama sudaryti palankesnes verslo sąlygas smulkiam ir vidutiniam verslui bei paskatinti Lietuvos automobilių parko atsinaujinimą.

Dabar ši teisė taikoma tik tais atvejais, kai įmonės įsigytas lengvasis automobilis naudojamas tam tikrose ekonominėse veiklose.

Ministras taip pat mano, kad siekiant išvengti piktnaudžiavimo naudojant lengvuosius automobilius įmonėse, reikėtų nustatyti lengvųjų automobilių, už kuriuos PVM atskaita nėra ribojama, naudojimo tvarką.

Numatoma, kad įstatymo pataisos galėtų įsigalioti ne anksčiau 2007 metų liepos.

2002 m. įsigaliojo Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisa, draudžianti juridiniams asmenims atskaityti pridėtinės vertės mokestį už įsigyjamus ir nuomojamus lengvuosius automobilius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją