Tokį sprendimą Vilniaus socialdemokratai priėmė po to, kai skyriaus pirmininkas Algirdas Paleckis ketvirtadienį pasirašė bendradarbiavimo protokolą su daugiausiai mandatų sostinėje gavusios partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderiu Rolandu Paksu.

Šis A. Paleckio žingsnis nuvylė formuojamos vadinamosios „švarios“ koalicijos partnerius konservatorius ir Liberalų sąjūdį, o R. Paksas DELFI pareiškė, kad jiedu su A. Paleckiu jau pasidalino postus savivaldybėje: „A. Paleckis bet kokiu atveju bus vicemeras, o kokią sferą kuruos, pasirinks pats. Nepykite, bet meras bus R. Paksas“.

Paprašytas įvertinti šį R. Pakso pareiškimą, A. Paleckis penktadienį sakė, kad jis yra skubotas: „dėl postų mes nesutarėme, nes derybos (su kitomis partijomis - DELFI) tęsiasi“.

„Mes galime bendradarbiauti tiek su konservatoriais, tiek ir su liberaldemokratais, Liberalų sąjūdžiu, Lenkų rinkimų akcija ir Rusų sąjunga“, - teigė A. Paleckis. Tuo metu, kai LSDP Vilniaus skyriaus prezidiumas posėdžiavo savo būstinėje, už lango sužibo žvakės. Jas uždegę jaunuoliai taip išreiškė savo nepritarimą A. Paleckio ir R. Pakso susitarimui.

R. Pakso prezidentavimo metu žvakės buvo deginamos prie prezidentūros rūmų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją