“Saulės dovanos” kreipėsi į teismą prašydama įpareigoti Vilniaus m. savivaldybės administraciją bendrovės turimiems žemės sklypams Pupinės kaime nustatyti kitokį reglamentą nei numatyta Vilniaus m. Bendrojo plano iki 2015 m. sprendiniuose.

Bendrovė ten planuoja statyti gyvenamuosius namus, o pagal Bendrojo plano sprendinius ta vieta skirta pramonės vystymui.

Bendrovės atstovas teismui paaiškino, kad Administracijos numatyti Vilniaus miesto bendrojo plano iki 2015 m. sprendiniai pažeidžia bendrovės „Saulės dovanos“, kaip žemės sklypo savininko, teises ir teisėtus interesus bei yra neteisėti.

Vilniaus m. savivaldybės administracijos atstovas prašė teismo atmesti skundą kaip nepagrįstą, paaiškindamas, kad „Saulės dovanų“ interesas planuoti gyvenamajai statybai valdomas teritorijas yra neteisėtas, nes iš esmės prieštarauja tiek 1998-12-18 Vilniaus miesto bendrajam planui, tiek naujojo Bendrojo plano teritorijos tvarkymo koncepcijai.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, išnaginėjus administracinę bylą priėjo išvadą, kad Vilniaus m. savivaldybės administracija teisėtai ir pagrįstai atsisakė atsižvelgti į bendrovės “Saulės dovanos” siūlomus Bendrojo plano iki 2015 m. sprendinių pakeitimus, todėl nėra pagrindo tenkinti skundą ir įpareigoti administraciją atlikti reikalaujamus Bendrojo plano iki 2015 m. sprendinių pakeitimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją