„Tokios yra valstybės ir Europos Sąjungos paramos galimybės. (...) Kitas klausimas, ar pats Kaunas apsisprendžia, ar reikalinga tokia brangi arena, kuri, aišku, bus dar brangesnė eksploatacijoj. Tai yra jų sprendimas, o kaip pavyks derybos, čia yra kitas dalykas", – žurnalistams sakė G. Kirkilas. Premjeras šiuo metu siūlomą kainą pavadino „visiškai nerealia".

Konkursą Nemuno saloje statyti areną laimėjo Prancūzijos kompanija „Bouygues Batiment International", su kuria Kauno miesto savivaldybė vis nesutaria dėl objekto kainos. Pirminis prancūzų pasiūlymas buvo areną pastatyti už maždaug 500 mln. Lt, vėliau kaina buvo sumažinta iki maždaug 440 mln. Lt, tačiau savivaldybė pagal gali arenai skirti Koncesijos įstatymo leistiną 200 mln. Lt sumą.

„Tai verčia mus galvoti ir ieškoti ryžtingų sprendimų, nes patys suprantame, kad į šia sumą toks sporto objektas neįtilptų. Galima sakyti, kad jeigu savivaldybė yra numačiusi mokėti ne daugiau nei 200 mln. Lt koncesinio mokesčio, tai prancūzų derybų grupė iki šiol aiškino, kad panašią paramą galėtų skirti ir Vyriausybė ir jie beveik tuo įsitikinę. Šiandien išgirdome, kad tokių dalykų turbūt nebūtų", – po susitikimo sakė A. Kupčinskas.

Ketvirtadienį Kauno miesto taryba turi nuspręsti, kokį pavedimą duoti derybinei grupei – tęsti arba nutraukti derybas su Prancūzijos bendrove.

„Tai verčia mus dar kartą susitikti su prancūzų derybų grupe ir jiems dar kartą aiškiai paaiškinti esamą situaciją ir tai, kad šis projektas negali kainuoti daugiau nei 260 mln. Lt", – sakė Kauno meras.

Jis tvirtino, kad derybų grupė neveda derybų su kitais galimais arenos statytojais.

„Tikrai būtų nekorektiška, kol nepasibaigė derybos, mums lygiagrečiai vesti kitas derybas dėl alternatyvių projektų, bet šiandien išgirsta informacija mus verčia priimti vienokį ar kitokį ryžtingą sprendimą", – sakė A. Kupčinskas.

Mažmeninės prekybos tinklo „Senukai" savininkas ir prezidentas Augustinas Rakauskas siūlo Kaunui daugiausiai iš savo asmeninių lėšų pastatyti sporto areną šalia greitkelio Vilnius – Klaipėda, prie prekybos ir laisvalaikio centro „Mega".

A. Rakauskas tvirtina, kad už 200 milijonų Lt pastatytų 12,5 tūkst. vietų areną, kuri duris atvertų 2009 metais. Verslininkas teigia, kad arenos statyboms skirs 110 milijonų Lt asmeninių lėšų. 40 milijonų Lt planuoja gauti iš ES. Iš miesto valdžios A.Rakauskas tikisi 50 milijonų Lt infrastruktūros sukūrimui.

A. Kupčinskas pripažino, kad deramasi pernelyg ilgai.

Tačiau meras ramino, kad savivaldybė pernelyg nerizikuoja, nes netgi ir nepastačius naujosios arenos 2011 metais Europos krepšinio čempionatas vykti galėtų, tiesa, tik pogrupio varžybos. Jis primena, kad 2003 metais Europos krepšinio čempionato finalas Švedijoje vyko 6 tūkst. vietų arenoje, o Kaunas vis dar turi Kauno sporto halę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją