Už tokį sprendimą balsavo 26, prieš 7, susilaikė 5 sostinės tarybos nariai.

„Šnipiškių ūkio“ advokatas Valdemaras Stančikas minėtus sostinės tarybos veiksmus vadino skandalingais ir žadėjo kreiptis į prokuratūrą dėl teismo nutarties nevykdymo.

Anot teisininko, už teismo nutarties nevykdymą gresia baudžiamoji atsakomybė - viešieji darbai, arba bauda, arba laivės apribojimas, arba areštas.

Šios teisinės pasekmės buvo minėtos ir tarybos posėdyje, tačiau valdantieji liberaldemokratai, socialdemokratai bei kiti sutiko nusileisti tik tiek, kad klausimas nebūtų svarstomas ypatingos skubos tvarka.

Žurnalistų paklaustas, ar nesibaimina, jog nepaisant įstatymų gali tekti dirbti viešuosius darbus, J.Imbrasas atsakė: „Aš visą gyvenimą dirbu viešuosius darbus, šienauju, pjaunu žolę“.

J.Imbrasas teigė, jog taryba pradėdama „Šnipiškių ūkio“ vadovo atleidimo svarstymą nei teismo nutarčiai, nei kitiems įstatymams nenusižengė.

Meras be to tikino, jog teismo nutartis prieš posėdį registruota nebuvo, jis taip pat neigė, jog antstolė buvo atnešusi jam į rankas teismo nutartį. Advokatų teigimu, minima teismo nutartis savivaldybės tarybos posėdžių sekretoriate buvo įregistruota prieš trečiadienio tarybos posėdį, antstolė taip pat buvo atvykusi ir prieš pat posėdį bandė į rankas įteikti merui Juozui Imbrasui nutartį, tačiau pastarasis dalies tarybos narių akivaizdoje ją priimti atsisakė.

„Tokie veiksmai sunkiai paaiškinami. Kaip gali vienos iš Europos valstybės sostinės meras taip elgtis?“, - stebėjosi „Šnipiškių ūkio“ advokatas V.Stančikas.

J.Imbrasui iš dešinės sėdįs Vilniaus savivaldybės Teisės departamento vadovas Egidijus Vilkickas savo ruožu tikino, jog savivaldybės taryba nenusižengia įstatymams, nes kol kas tik svarsto sprendimą ir galutinio sprendimo nepriima.

Tuos pačius argumentus minėjo ir J.Imbrasas.

„Tai yra pateikimo stadija, pradėta svarstymo procedūra, bus atsakyta į daug klausimų, mes ir neatlikome jokių veiksmų, mes padarėme žingsniuką link sprendimo“, - dėstė J.Imbrasas. Paklaustas, ar „žingsniukas link sprendimo“ nėra veiksmas, J.Imbrasas teigė, jog tai - ne veiksmas.

Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas Vilniaus miesto tarybai yra uždraudęs priimti sprendimą dėl Vaclovo Januškevičiaus atleidimo, patenkinęs prevencinį ieškinį, kuriuo buvo prašoma pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones.

"Iki tol, kol teismas pasisakys dėl atleidimo teisėtumo, uždrausta atlikti bet kokius veiksmus, susijusius su direktoriaus atleidimu", - anksčiau yra sakęs advokatas sakė V. Stančikas. Klausimas dėl V. Januškevičiaus atleidimo Vilniaus miesto tarybos posėdyje turėjo būti svarstomas dar liepos 16 dieną, tačiau tąsyk jis buvo atidėtas dėl "Šnipiškių ūkio" vadovo ligos. Pagal naują darbotvarkės projektą, sostinės Taryba dėl V. Januškevičiaus atleidimo ir Vidmanto Tamulionio paskyrimo turėjo spręsti trečiadienį.

V. Januškevičius teigia patyręs Vilniaus mero Juozo Imbraso spaudimą pasitraukti iš "Šnipiškių ūkio" direktoriaus pareigų. Savo ruožtu sostinės vadovas V. Januškevičiaus kaltinimus dėl politinio susidorojimo vadina šmeižtu.

Teismas pripažino, kad jeigu Vilniaus miesto savivaldybės tarybai nebūtų uždrausta atleisti "Šnipiškių ūkio" vadovo, vėliau pripažinus, jog atleidimas neteisėtas, tokio teismo sprendimo vykdymas galėtų pasunkėti arba pasidaryti neįmanomas.

"Šnipiškių ūkio" atstovų nuomone, V. Januškevičių bandoma atleisti nesilaikant teisės aktų reikalavimų - iš pradžių jį bandyta nušalinti šiam sergant, nesilaikyta reikalavimo įspėti apie atleidimą prieš du mėnesius, be to, neaiškūs atleidimo motyvai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją