Žemės ūkio ministrės Kazimiros Prunskienės sūnus V. Prunskus taip pat buvo apskųstas dėl savivaldybės automobilio naudojimo, tačiau tyrimą dėl jo veiksmų VTEK nutarė pratęsti, nes vicemero iki šiol nepavyko apklausti.

Švenčionių rajono valdžią VTEK apskundė grupė savivaldybės tarybos narių. Opozicija teigė, kad meras, jo pavaduotojai ir net jų šeimų nariai nuolat savo reikmėms naudojasi tarnybiniu transportu.

Po merui ir jo pavaduotojai nepalankaus etikos sargų sprendimo Švenčionių taryba turėtų spręsti, kokias bausmes skirti rajono vadovams.

VTEK pirmininkė Jolanta Petkevičienė DELFI teigė, kad komisiją pasiekia vis daugiau skundų dėl netinkamo tarnybinių automobilių naudojimo. Dėl to komisija rengiasi priimti ypač griežtą rezoliuciją, kurioje valdininkams ir politikams dar kartą primins, kad važinėtis tarnybiniu automobiliu ne darbo metu, o taip pat iš darbo į namus, draudžia įstatymai.

J. Petkevičienės teigimu, išvengti įstatymo pažeidimų nepadeda net kai kuriose savivaldybėse priimti sprendimai žymėti tarnybinį transportą specialiais lipdukais: “Žinome atvejų, kai savivaldybės lipdukai po darbo nuo tarnybinių automobilių būna nuplėšomi, o vėliau vėl užklijuojami”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją