V.Putinas pareiškė "su dėkingumui" priėmęs "Vieningosios Rusijos" partijos pasiūlymą būti pirmuoju sąraše.

"Vadovauti vyriausybei yra realus pasiūlymas, tačiau dar per anksti apie tai galvoti", - sakė jis pirmadienį partijos suvažiavime. Kartu V. Putinas paminėjo dvi sąlygas, būtinas, kad jis taptų premjeru.

"Vieningoji Rusija" turi laimėti gruodžio 2-ąją vyksiančius parlamento rinkimus. Be to, prezidentas turi būti garbingas, gabus ir šiuolaikinis žmogus, su kuriuo būtų galima dirbti komandoje", - pažymėjo V. Putinas. Dabartinis Kremliaus vadovas taip pat pabrėžė ir ateityje norintis likti nepartinis.

V. Putino kadencija prezidento poste baigiasi kitų metų kovą. Siekti perrinkimo jis nebegali. Minėtas pareiškimas iki šiol yra aiškiausias apie V. Putino ateities planus.

Stebėtojai tokiu atveju kalba apie galimas permainas Rusijos politinėje sistemoje ministro pirmininko naudai apribojant prezidento galias.

Prieš dvi savaites parlamentas V. Putino pasiūlymu naujuoju vyriausybės vadovu patvirtino Viktorą Zubkovą. Prieš tai netikėtai apie savo atsistatydinimą paskelbė premjeras Michailas Fradkovas. V. Zubkovas laikomas V. Putino patikėtiniu. Prezidentas jau pasiūlė jį į savo įpėdinius.

Vakarų Europos diplomatai jau kuris laikas galimu vadino scenarijų, kad V. Putinas tarps Rusijos premjeru. Taip jis ir toliau galėtų užsitikrinti politinę įtaką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją