Opozicijos atstovai, mėgindami sugriauti kvorumą, išėjo iš salės. Nepaisant to, valdančiųjų balsų užteko, kad sprendimas būtų priimtas.

V. Tamulionis nuo spalio 5 d. laikinai paskirtas vadovauti „Šnipiškių ūkiui“, kol bus paskirtas bendrovės direktorius.

V. Januškevičius žurnalistams teigė tarsiąsis su advokatas, ar skųsti tokį tarybos sprendimą teismui.

DELFI jau skelbė, kad naujoji sostinės valdžia mėgina atleisti iš pareigų "Šnipiškių ūkio" direktorių V. Januškevičių ir į jo vietą paskirti sau lojalų V. Tamulionį. Šį istorija virto skandalu, kai V. Januškevičius pareiškė patyręs Vilniaus mero Juozo Imbraso spaudimą ir pateikė tai neva įrodantį garso įrašą. Tuo tarpu sostinės vadovas V. Januškevičiaus kaltinimus dėl politinio susidorojimo pavadino šmeižtu ir kreipėsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu pradėti tyrimą dėl šmeižto.

Vėliau Vilniaus miesto tarybos valdančioji koalicija su meru priešakyje neįvykdė teismo nutarties ir pradėjo svarstyti V. Januškevičiaus atleidimo klausimą: tarybos posėdyje po pateikimo buvo pritarta savivaldybės bendrovės „Šnipiškių ūkis“ direktoriaus atleidimui.

V. Januškevičius tikino, kad įmonė dirba pelningai, todėl esą nėra jokio pagrindo jo keisti.

V. Januškevičiaus advokatai taip pat apskundė Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narę, socialdemokratų (LSDP) frakcijos seniūnę Jūratę Žeimienę, teigdami, kad ji galėjo supainioti viešus ir privačius interesus dalyvaudama tarybos posėdyje, kai buvo svarstomas klausimas dėl "Šnipiškių ūkio" vadovo atleidimo.

Paaiškėjo, kad J. Žeimienė turi akcijų ir vadovauja bendrovei „Būsto investicijų valdymas“, kuri valdo keturias jau privatizuotas sostinės komunalinių paslaugų bendroves: „Naujamiesčio būstas“, „Antakalnio ūkis“, „Viršuliškių būstas“ ir „Karoliniškių būstas“. Advokatai įsitikinęs, kad tarybos narė yra asmeniškai suinteresuota direktoriaus pakeitimu savivaldybės įmonėje, kuri yra jos vadovaujamų bendrovių konkurentė.

Sostinės meras J. Imbrasas trečiadienį žurnalistus tikino, kad „Šnipiškių ūkio“ vadovas keičiamas, nes ši savivaldybės įmonė esą gauna labai daug gyventojų skundų. Kartu jis užtikrino, kad Vilniaus valdžia neplanuoja privatizuoti šios įmonės, o kartu ir Kalvarijų turgavietės.

„Šis turgus yra istorinė miesto vieta ir turi išlikti. Be abejo, jį reikia modernizuoti, tačiau jokių „maksimų“ toje vietoje tikrai nebus“, - žadėjo Vilniaus meras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją