Labiausiai į vakarus nutolusio Rusijos regiono žemėlapyje nėra. Anklavo vietoje – žydra spalva retušuota jūra. Atrodo, lyg Kaliningrado sritį (ir unikalų gamtos objektą, įtrauktą į UNESCO pasaulinio paveldo sąrašą – Kuršių neriją) būtų ištikęs Atlantidos likimas, piktinasi Rusijos žiniasklaida.

„Keisčiausia, kad „kišeniniame Vilniuje“ su ypatingu pasididžiavimu rašoma, jog šis stebuklingas gidas yra labiausiai vagiamas iš viešbučių, restoranų ir oro uostų,“ – stebisi Kaliningrado kraštotyrininkas Aleksejus Šabuninas.

„Tokio leidinio atsiradimas yra, švelniai tariant, nekorektiškas,“ – sako Kaliningrado srities Dūmos pirmininkas Sergejus Bulyčevas.

O jo parlamento kolega, deputatas Vladimiras Moraras įžvelgia šio įvykio ekonominę potekstę: „Aš įsitikinęs, kad tai ne oficialios Lietuvos valdžios, o tik privačios leidyklos „Vilnius in Your Pocket“ pozicija. Leidyklos tikslas aiškus – pritraukti kuo daugiau turistų į Lietuvą, o ne į mūsų sritį. Manau, kad tokio geografinio „nesusipratimo“ esmė yra paprasčiausia konkurencinė kova dėl turistų srautų.“

Pasak Rusijos E. Kanto valstybinio universiteto politologijos ir sociologijos katedros docento Vladimiro Abramovo, tokie nesusipratimai vyksta reguliariai. „Įdomu tai, kad panašios klaidos neištinka Amerikos Aliaskos ir kitų anklavų.“

Techninė klaida

Lietuvos leidėjai sako, kad tai buvo „techninė klaida“. Leidinio direktorė Gabija Thomson laikraščiui „Nezavisimaja gazeta“ tvirtino, kad vyriausiasis turistinio gido redaktorius, Britanijos pilietis Craigas Turpas (gyvenantis Bukarešte) „nelabai tiksliai įsivaizduoja su Kaliningrado sritimi susijusios geografinės ir politinės padėties ypatybes.“

Lietuvos generalinis konsulas Kaliningrado srityje Viktoras Baublys taip pat pareiškė, jog aprašytasis geografinis kazusas greičiausiai yra techninė klaida.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją