Anot jo, toks siūlymas bus pateiktas Seimui pavasario sesijoje, tačiau kada tiksliai bus svarstomas, paaiškės tik prasidėjus plenariniams posėdžiams.

Paklaustas, kodėl neskubama Kosovo nepriklausomybę pripažinti jau dabar, mat tai padarė Latvija, Estija ir dalis kitų Europos šalių, J. Karosas pažymėjo, jog „lenktynės tinkamos sporte". „Čia – ne sportinės varžybos, yra sprendžiami klausimai, kurie nevienareikšmiai", - kalbėjo jis.

Kosovo parlamentas sekmadienį vienbalsiai neeiliniame posėdyje pritarė deklaracijai dėl krašto nepriklausomybės nuo Serbijos. Serbijos ir Rusijos valdžios atstovai iš karto pasmerkė nepriklausomybės deklaraciją ir pavadino ją neteisėta.

Kosovo apsisprendimą tapti nepriklausomu pasveikinęs Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus paprašė užsienio reikalų ministro Petro Vaitiekūno inicijuoti pripažinimo procedūrą. Netrukus P. Vaitiekūnas paragino Seimą pripažinti Kosovo nepriklausomybę.

Ministras penktadienį taip pat nenorėjo sutikti, kad Lietuva delsia priimti tokį sprendimą. Anot jo, Lietuvos valia buvo pareikšta V. Adamkaus žodžiais.

Iš Europos Sąjungos šalių, anot P. Vaitiekūno, tik abejonių dėl Kosovo pripažinimo turi tik keturios valstybės – Ispanija, Rumunija, Kipras ir Slovakija.

Beje, URK nario Emanuelio Zingerio teigimu, sprendimą dėl Kosovo nepriklausomybės pripažinimo galėjo priimti ir prezidentas. Anot teisininkų, su kuriais jam teko kalbėtis, tokia teisė nėra palikta vien Seimui.

Seimo nutarimo projektui URK nariai pritarė vienbalsiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją