Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas sako, kad pirmiausia reikia paruošti projektą, o tada bus ieškoma finansavimo šaltinių.

„Iš viso reikėtų apie 64 milijonų litų. Iš kur bus gauti pinigai? Pinigai būna tada, kai turi projektą. Kol projektas nepadedamas ant stalo pinigų iš viso nebūna. Šiuo metu vyksta projektavimo darbai ir mes juos turime užbaigti", - DELFI sakė V. Gudėnas.

Kauno savivaldybė skyrė pinigų projektavimo darbams, o tunelio statybai lėšų tikimasi gauti iš ES struktūrininių fondų.

Pastačius tunelį taip pat būtų platinams ir pats Taikos prospektas.

Pirminiuose pasiūlymuose buvo siūloma virš žiedinės sankryžos statyti viaduką ar trijų lygių sankryžą, tačiau specialistai išnagrinėję situaciją nusprendė, kad tikslingiau čia būtų statyti tunelį.

„Be to, statyti tunelį būtų ne ką brangiau nei viaduką. Skirtumas tarp šių darbų būtų keli milijonai litų", - tikino V. Gudėnas.

Važiuojant link Pramonės ir Taikos prospektų žiedinės sankryžos kylama į nedidelį kalniuką. Specialistai nustatė, kad žiedinė sankryža virš prospektų lygio pakilus apie 5 metrus, todėl tunelį čia statyti būtų tikslingiausia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją