„Nepraėjus nei pusei metų po šios ponios atėjimo į turgų, ji pasiėmė keturis prekybinius kioskus svetimomis pavardėmis, nes pati sudaro nuomos sutartis. Vėliau kioskus pelningai pernuomojo, - skunde rašo turgaus prekeiviai. - Bet ir to jai neužtenka. Prekeiviams nuolat siūlo už papildomą mokestį „padaryti“ kioską, nors mes jų laukiame jau 10 metų“.

Skundo autoriai nurodo, kad turgavietės administratorė iš vienos rūkytų mėsos gaminių prekeivės esą už paslaugą nemokamai imanti produktus ir du kartus per savaitę vežanti juos buvusiam miesto mero pavaduotojui „tvarkiečiui“ Evaldui Lementauskui.

„Kai E. Lementauskas sėdėjo kalėjime, G. Meilūnienė liepė duoti pinigų jo išlaisvinimui, gąsdino, kad į jo vietą atėjęs kitas uždarys turgavietę“, - skundžia prekeiviai.

Skundo autoriais nurodomi keturi asmenys: Alvydas Pileckas, Juzef Kavalevski, Vytautas Daubaras, Alina Klimovič.

E.Lementauskas: mėsos nevalgau

„Aš nesu sudariusi jokių sutarčių dėl kioskų, pati taip pat neturiu nei vieno - nei savo, nei kitų vardu. Tuos kioskus žmonės pernuomoja jau dešimt metų“, - skunde mestus kaltinimus DELFI neigė tarybos narė.

Jos teigimu, savivaldybę pasiekęs prekybininkų skundas iš tiesų yra anoniminis, nurodyti jo autoriai neegzistuoja, skundas nepasirašytas.

„Tačiau aš žinau, kas jį parašė. Tai žmogus, kuris jau turi devynis kioskus, bet nori turėti daugiau. Tik aš jų nei dalinu, nei jam duosiu. Todėl viskas čia prieš mane, nors aš gyvenime nesu nei kyšio paėmusi, nei kam vietas dalinusi“, - sakė G. Meilūnienė.

„Taip parašyti gali tik žmogus, kuriam negerai su psichika“, - pridūrė turgavietės vadovė, paklausta apie mėsos pristatymą E. Lementauskui.

Vienas TT lyderių E. Lementauskas DELFI taip pat neigė sulaukdavęs dovanų iš turgavietės: „Tai kad aš mėsos net nevalgau, esu vegetaras. Į Kalvarijų turgų važiuoju apsipirkti tik vaisių ir daržovių“.

Turgus - gardus kąsnis

DELFI žiniomis, Kalvarijų turgavietės prekeivių skundas buvo adresuotas TT pirmininkui, tarybos nariui Rolandui Paksui. Šis nurodęs situaciją išsiaiškinti sostinės merui Juozui Imbrasui.

Savivaldybėje ištyrus skundą, G. Meilūnienės veikloje pažeidimų nenustatyta.

DELFI primena, kad TT frakcijos narė G. Meilūnienė Kalvarijų turgavietės administratorę įsidarbino praėjusių metų spalio mėnesį, kai dabartinė miesto valdžia pakeitė turgavietę valdančios savivaldybės įmonės "Šnipiškių ūkis" vadovą.

Šiuo klausimu Vilniaus taryboje vyko principinė valdančiosios daugumos ir opozicijos dvikova: neapsieta be slaptų įrašų, teismų ir Etikos komisijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją