Už kurį kandidatą balsuotumėte per JAV prezidento rinkimus?
Johną McCainą10,4
Baracką Obamą21,8
Nebalsuočiau nė už vieną iš šių kandidatų16,5
JAV prezidento rinkimais nesidomiu51,0

Tuo tarpu prieš kelias savaitęs atliktos apklausos rodo, jog žmonės visame pasaulyje tikisi, kad naujas Amerikos prezidentas pagerins JAV politiką kitų šalių atžvilgiu, ypač jei bus išrinktas Barackas Obama, nors JAV įvaizdis ir toliau išlieka prastas, skelbia CNN.

Dauguma apklaustųjų visose 24 apklausos šalyse pareiškė, kad įdėmiai stebi JAV prezidento rinkimus. Iš tų, kurie stebi rinkimų kampaniją net 14 valstybių apklaustieji pareiškė manantys, kad naujas prezidentas nukreips Amerikos užsienio politiką geresne linkme.

Labiausiai tuo tiki Prancūzijos, Ispanijos ir Vokietijos piliečiai. Šiose šalyse ypač ryškus visuomenės nepritarimas G. Busho politikai Irake ir kitose šalyse. Net 20 valstybių didesnioji dauguma žmonių išreiškė didesnį pasitikėjimą Baracku Obama nei Johnu McCainu. Apklaustieji mano, kad būtent B. Obama geriau tvarkys užsienio politikos reikalus. Abu pretendentai buvo vertinami vienodai tik JAV, Jordanijoje ir Pakistane. B. Obamos pranašumas buvo didžiausias Vakarų Europoje, Australijoje, Japonijoje, Tanzanijoje ir Indonezijoje.