„Neskaidri ir sudaranti galimybes piktnaudžiavimui mokesčių už prekybos vietą ir kitas paslaugas Kalvarijų turgavietėje apskaičiavimo ir rinkimo tvarka bei procedūra. Prekybos vietų nuomos, rangos darbų sutarčių turinys netikslus ir neaiškus, sudarantis galimybės tiesioginiam ar užslėptam neteisėto atlygio reikalavimui ar kitokiam piktnaudžiavimui“, - teigiama komisijos išvadose.

DELFI žiniomis, komisija taip pat nustatė neatitikimų tarp jai pateiktų finansinių srautų suvestinių ir realių kasos čekių.

„Tyrimo rezultatus vertiname labai rimtai. Nors ir neturime įrodymų ar faktų dėl piktnaudžiavimo ar korupcijos, tačiau jau vien tai, kad „Šnipiškių ūkio“ vadovybė neranda bendros kalbos su prekybininkais, verčia kuo skubiau spręsti klausimą dėl pastovaus vadovo skyrimo“, - DELFI penktadienį sakė G. Paluckas.

Jo teigimu, savivaldybėje skubiai bus organizuojamas konkursas „Šnipiškių ūkio“ direktoriaus pareigoms užimti, nes įmonės vadovas Vidmantas Tamulionis iki šiol pareigas eina laikinai. Dėl nuolatinio įmonės vadovo taip pat turėtų apsispręsti savivaldybės taryba.

Tyrimą Kalvarijų turgavietėje savivaldybės komisija atliko po to, kai prekeiviai kreipėsi į Valstybės kontrolę dėl, jų nuomone, gerai organizuotos grupuotės nuolat grobstomų lėšų. Jie tvirtino, kad turguje gali būti naudojami nelegalūs kasos aparatai, o savivaldybės biudžetas kiekvienais metais dėl apgavikų veiklos esą netenka milžiniškų pinigų sumų.

Anksčiau Kalvarijų turgaus prekeiviai miesto valdžiai buvo apskundę turgaus administratorę Genovaitę Karoliną Meilūnienę. Tarybos narė iš „Tvarkos ir teisingumo“ (TT) frakcijos buvo kaltinama reketuojanti prekeivius ir net grobianti maisto produktus.

Turgaus vadovė kaltinimus vadino absurdiškais ir tikino, kad prasidėjo nauja kova dėl turgavietės valdymo.

DELFI primena, jog pernai Vilniaus miesto savivaldybės taryba atleido iš pareigų sostinės Kalvarijų turgavietę valdančios savivaldybės įmonės „Šnipiškių ūkis“ vadovą Vaclovą Januškevičių. Į jo vietą laikinai buvo paskirtas V. Tamulionis.

Šiuo klausimu Vilniaus taryboje vyko principinė valdančiosios daugumos ir opozicijos dvikova: neapsieta be slaptų įrašų, teismų ir Etikos komisijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją