Prie tokių aplinkybių priskiriamas sėkmingas koalicijos darbas, visuomenės nuomonių apklausų apie Seimo pirmininko ir naujai suformuotos Vyriausybės darbą rezultatai.

Be to, daug kas priklausys ir nuo to, ar savo kandidatūrą į prezidentus sutiks kelti visuomenėje populiarūs politikai, pirmiausia eurokomisarė Dalia Grybauskaitė.

Todėl galutinio atsakymo į klausimą, ar dalyvaus prezidento rinkimuose, A.Valinskas nei sau, nei savo vadovaujamai Tautos prisikėlimo partijai (TPP), nei kitiems politikams iš valdančiosios koalicijos dar nėra davęs.

"Čia kol kas dėkime daugtaškį", – mėgsta sakyti Seimo ir TPP vadovas, žurnalistų paklaustas, ar kels savo kandidatūrą į prezidentus kitų metų gegužę. Toks atsakymas paprastai vadinamas "nei patvirtino, nei paneigė".

Vakar po susitikimo su dabartiniu valstybės vadovu Valdu Adamkumi Seimo pirmininkas ir vėl pareiškė, kad klausimas apie jo galimą dalyvavimą prezidento rinkimuose yra per ankstyvas.

Prezidento rinkimai turėtų įvykti kitų metų gegužės 10 arba 17 d. Tikslią datą dar turi nustatyti Seimas savo nutarimu. Kandidatai į valstybės vadovus turi būti pradėti kelti prieš du mėnesius iki rinkimų – kovo viduryje.

Todėl A.Valinskas leido suprasti, kad ne anksčiau kaip kovą, galbūt jau netgi prasidėjus kandidatų kėlimo karštinei, jis pasakys, ar taps kandidatu į prezidentus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją