Bendrovės „Nemuno vaistinė", valdančios daugiau nei 250 „Camelia" vaistinių tinklą, komunikacijos specialistas Daugirdas Pranaitis DELFI sakė, kad lentynose vaistų kainos kilo tiek, kiek didėjo PVM – 14 proc.

Vienos Vilniaus vaistinės vaistininkė DELFI pripažino, kad „visi vaistai brango 14 proc., o kai kurie ir daugiau". Tai esą galėjo lemti tiekėjų padidinta kaina.

Vaistininkai tvirtina, kad kompensuojamų vaistų kainos nekito.

Tuo tarpu vilnietė Julija DELFI pasakojo nemaloniai nustebusi, kai po Naujųjų metų vaistinėje už nuolat perkamą nosies purškalą „Otrivin" sumokėjo 15,50 Lt. Dar 2008-ųjų pabaigoje jis kainavo 9,50-11,50 Lt.

„Kad ir kaip beskaičiuočiau, pabrangimas man atrodo didesnis nei 14 proc.", – piktinosi moteris.

Kitas DELFI pašnekovas Ovidijus tvirtina paskutinę metų dieną priešgrybelinių vaistų „Lamisil“ pirkęs už maždaug 80 Lt, o jau po Naujųjų metų už tą patį vaistą paklojęs jau 130 Lt.

DELFI primena, kad paskutinėmis metų dienomis Seimas Vyriausybės teikimu panaikino kone visas PVM lengvatas, iki liepos palikdamas tik 5 proc. kompensuojamiems vaitams, 9 proc. PVM knygoms neperiodiniams leidiniams bei leidimą iki rudens centralizuotai teikiamą šildymą apmokestinti 5 proc. PVM.

Nuo sausio bendras PVM tarifas taip pat didėjo nuo 18 proc. iki 19 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją