Neskundžiama nutartimi LVAT teisėjų kolegija atmetė J. Imbraso ir A. Liudkovskio atskiruosius skundus dėl Vilniaus apygardos administracinio
nutarties, kuria buvo konstatuota, kad sprendimo įvykdymas šioje byloje negali pasunkėti ar pasidaryti neįmanomas, todėl nėra pagrindo taikyti reikalavimo užtikrinimo priemonę.

Tačiau J. Imbrasas ir A. Liudvokskis rankų nenuleido ir skundėsi apeliacine tvarka. Savo skunduose jie nurodė, kad nesiėmus reikalavimo užtikrinimo priemonių teismo sprendimas dėl Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių priimtų sprendimų teisėtumo šioje byloje negalės būti įvykdytas.

Pasak pasitikėjimą praradusios buvusios Vilniaus valdžios, esą neteisėtai išrinktam naujajam merui “gali būti paliekama galimybė leisti potvarkius, kitus privalomai vykdytinus dokumentus savivaldybės vardu, kliudyti įgyvendinti savivaldybės funkcijas”.

Be to, J. Imbrasas ir A. Liudkovskis aiškino, kad jeigu ateityje teismas priims jiems palankų sprendimą, nebus įmanoma panaikinti visų “neteisėtai išrinktų asmenų savivaldybės vardu priimtų sprendimų”, be to, gali nepavykti “grąžinti į biudžetą panaudotų lėšų”.

Atmesdama politikų skundą LVAT teisėjų kolegija pažymėjo, kad jų nurodytos aplinkybės negali būti pagrindu užtikrinti laikiną reikalavimą.

“Pareiškėjų motyvai iš esmės yra susiję su galimomis neigiamomis skundžiamų atsakovo sprendimų galiojimo materialinėmis, ekonominėmis ir finansinėmis pasekmėmis. Tačiau tai nereiškia, jog teismo sprendimo įvykdymas iš tikrųjų gali būti apsunkintas ar tapti neįmanomas, kadangi teismui priėmus pareiškėjams palankų teismo sprendimą, pareiškėjai būtų grąžinti į pareigas, o naujieji pareigūnai būtų laikomi nepaskirtais”, - nutartyje pažymėjo teismas.

Teisėjų kolegija atkreipė dėmesį, kad reikalavimo užtikrinimo priemonės nėra taikomos tik siekiant užkirsti kelią galimai žalai, kuri gali atsirasti dėl skundžiamo akto vykdymo iki teismo sprendimo priėmimo.

“Tam, kad pareiškėjų prašymu būtų pritaikyta reikalavimo užtikrinimo priemonė, pareiškėjams nurodant dėl reikalavimo užtikrinimo priemonės netaikymo galimą padaryti žalą, turi būti konstatuotas ne tik tokios žalos padarymo realumas, bet ir tai, kad dėl tokios žalos teismo sprendimą gali būti neįmanoma arba žymiai sunkiau įvykdyti”, - neskundžiamoje nutartyje teigė teismas.

DELFI primena, kad Vilniaus miesto savivaldybės tarybos opozicija vasario 11-ąją balsavo dėl nepasitikėjimo meru „tvarkiečiu“ J. Imbrasu ir atstatydino jį iš pareigų. Posto neteko ir mero pavaduotojas A. Liudkovskis.

Naujoji dauguma meru išsirinko konservatorių V. Navicką, už jį balsavo 30 tarybos narių. Posėdyje taip pat buvo išrinkti trys nauji mero pavaduotojai - Romas Adomavičius, Gintautas Babravičius ir Stanislovas Šriubėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją