Rusijos prezidento administracijos pareigūnas Vladimiras Kožinas radijui "Echo Moskvy" sakė, kad Baltijos šalių vadovai sprendimus turi priimti patys.

"Jei jei norės dalyvauti šiuose renginiuose, būsime laimingi matydami juos Maskvoje", - sakė pareigūnas.

V.Kožino teigimu, Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis Maskvoje nėra laukiamas.

Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas praeitą savaitę Estijos žiniasklaidai sakė, kad jis gali vykti į gegužės 9-osios iškilmes, jei bus pakviestas.

Tuo metu Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, paklausta, ar vyktų į Maskvą, teigia, kad pirma reikia sulaukti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečio minėjimo kovo 11-ąją. Į Vilnių šia proga pakviestas ir Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas.

Dar nesvarstė

Galimas Lietuvos prezidentės D. Grybauskaitės vykimas į gegužės 9-osios iškilmes Maskvoje kol kas nesvarstytas, ketvirtadienį sakė prezidentės patarėjas.

"Kol kas galimybė vykti į Maskvą nesvarstoma. Oficialaus kvietimo nėra, ir tokia galimybė nesvarstyta", - BNS sakė vyriausiasis prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Darius Semaška.

BNS diplomatinių šaltinių teigimu, Rusija jau leido suprasti, kad Baltijos šalių prezidentai yra laukiami svečiai, bet oficialūs kvietimai gali būti ir neatsiųsti.

Latvijos prezidento atstovė spaudai Ilzė Rassa sakė, kad Valdis Zatleras gali paskelbti savo sprendimą anksčiausiai vasario antroje pusėje.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją