Gandas pasitvirtino tik iš dalies: Mindaugas sėda ne į blizgantį limuziną, o į tryliktus metus skaičiuojančią, rūdyti pradedančią mėlyną "Rover" markės mašinėlę. Jis neslėpė gyvenąs vien iš kuklaus miesto tarybos nario atlyginimo, iš kurio dar reikia atskaičiuoti pinigėlių Nacionaldemokratų partijos kambario šildymui. Net toks senas automobilis jam būtų buvęs neįkandamas pirkinys, jei ne rudenį mirusios močiutės maždaug poros tūkstančių litų palikimas.

Pernai lapkritį miesto civilinės metrikacijos skyriuje M.Murza paliko oficialų prašymą pakeisti jo dabartinę pavardę į Gervaldo. Baltarusijos diktatoriui A.Lukašenkai iš esmės pritariantis, o Europos Sąjungą Lietuvos okupacija vadinantis politikas tarptautinį žodį "politika" siūlo pakeisti lietuvišku sudurtiniu naujadaru "gervaldija". Anot Mindaugo, jo naujoji pavardė puikiai atitiktų nuolat grynėjančią jo partijos ideologiją.

Tačiau Mindaugas - vis dar Murza. Teisingumo ministerija atsiuntė raštą, jog piliečio pavardė negali būti keičiama, kol jis persekiojamas baudžiamąja tvarka. M.Murza savo "Rover" priverstas važinėti į du teismus, kuriuose kaltinamas antisemitiniu išpuoliu per 2003-iųjų Kalėdas žydams uždegus menorą ir tvarkos laužymu bei antisemitizmo propagavimu nesankcionuotame pikete, vykusiame prieš metus.

Patrauktas atsakomybėn, M.Murza su sekėjais piketuoja apdairiau - skystu būreliu. Jie aptiko įstatymo spragą: piketui iki 10 piliečių leidimo nereikia. M.Murza "Ekstrai" prasitarė, jog balandžio 20-ąją, per sutriuškintos nacistinės Vokietijos fiurerio Adolfo Hitlerio gimtadienį, savo mėlynojo automobilio vairą suksiąs į Vilnių, kur kartu su kitomis nacionalistinėmis jėgomis protestuosiąs prieš, jo nuomone, nedemokratišką tvarką Lietuvoje. Gegužės 1-ąją Mindaugas rengiasi mitingėlyje Šiaulių aikštėje kalbėti apie, jo įsitikinimu, antrąsias Lietuvos vergovės Europos Sąjungoje metines.

M.Murza savo automobiliu važinės ir į mitingus, ir į teismus.