aA
Trečiadienį Vilniuje maršrutinis autobusas Kalvarijų ir Šeimyniškių g. sankryžoje partrenkė ir sužalojo pėsčiąjį. Policijai mieste įrengtomis kameromis pavyko užfiksuoti nelaimę judrioje Vilniaus sankryžoje.
Vilniuje policija nufilmavo, kaip autobusas nutrenkė žmogų
© Vilniaus aps. VPK nuotr.

Pirminiais duomenimis, pėsčiasis buvo partrenktas einantis per pėsčiųjų perėją degant žaliam šviesoforo signalui – iš Kalvarijų g. į Šeimyniškių g. įvažiavęs 43-iojo maršruto autobusas net nesustojo.

Sužalotas vyras išvežtas į ligoninę.

Vilniaus viešojo transporto direktorius Gintaras Nakutis sakė, kad kol kas su žmogų nutrenkusiu vairuotoju nebendravo. „Net ir jeigu žinočiau, nenorėčiau sakyti, ką vairuotojas galvoja, viską nustatys policija“, – teigė jis.

Pasak G. Nakučio, po avarijos vairuotojai atleidžiami nuo darbo. „Tą dieną žmogus tikrai nevairuoja – jeigu jam yra stresas, žmogus atleidžiamas nuo darbo, tai – didelė nelaimė, geriau tokių įvykių nenutiktų, – sakė jis. – Po tokių avarijų vairuotojai patiria stresą ir mes sudarome sąlygas, kad žmogus susitvarkytų su savo psichologine būsena“.

Vilniaus viešojo transporto direktorius patikino, kad po avarijų yra patikrinamos vairuotojų KET žinios.

Paklaustas, kaip vertina gyventojų priekaištus, kad viešojo transporto vairuotojai gatvėse elgiasi gana įžūliai, G. Nakutis sakė: „Mūsų vairuotojai skundžiasi kitų eismo dalyvių kultūra – kad užsuka, užlenda, automobilius stato stotelėse, nepraleidžia, yra nekultūringi ir t.t. , ką turim, tą turim“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.