„Volvo“ savininkams bus siūloma į savo išmanų mobilųjį telefoną atsisiųsti skaitmeninį raktą, veikiantį per „Bluetooth“ sąsają. Tokiu būdu mobilusis telefonas ir taps automobilio atrakinimo ar užvedimo prietaisu.

Be to jis galės rodyti įvairią su mašina susijusią informaciją – kiek joje yra kuro, kokia temperatūra salone ir panašiai.

Kompanija skelbia, kad vartotojai viename telefone galės saugoti „raktelius“ nuo kelių automobilių iš karto – tai turėtų būti ypač patogu automobilį nuomojantis arba naudojantis jo dalijimosi paslauga.

Be to „Volvo“ savininkai galės persiųsti „raktą“ kitiems žmonėms, jeigu jų automobilio, pavyzdžiui, staiga prireiktų kitam šeimos nariui ar kolegai.

Praėjusių metų pabaigoje švedai aktyvavo specialią paslaugą savo klientams, suteikiančią galimybe užsakyti prekes internete, jas pristatant į automobilio bagažinę. Būtent šioje sistemoje „debiutavo“ skaitmeninis raktas, kurį kartu su automobilio koordinatėmis gavęs kurjeris galėdavo panaudoti pristatęs užsakymą. Tiesa, šiame projekte skaitmeninis raktas yra vienkartinio naudojimo.

Kol kas šia paslauga gali naudotis tik Geteborgo miesto gyventojai, tačiau vėliau „Volvo“ žada plėsti ją į kitus Švedijos regionus bei kitas Europos šalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)