„Didžiuojuosi mūsų rinktinės atstovais, tapusiais pasaulio dugninės meškerės žvejybos vicečempionais. Kova išties buvo atkakli, tačiau aktyvus pasiruošimas ir sunkus darbas užtikrino medalius.

Į Meridą susipažinti su upe ir išbandyti technikas bei receptus buvome atvykę dar prieš mėnesį, tad treniruotės prieš varžybas buvo efektyvios ir jų metu galėjome daugiau dėmesio skirti technikoms išdirbti, nei naujoms išrasti. Noriu padėkoti visiems prisidėjusiems prie Lietuvos rinktinės pergalės“, – teigia Lietuvos rinktinės vadovas Rolfas Bitinas.

Lietuvai Meridoje, Guadianos (Gvadjanos) upėje, vykusiame čempionate atstovavo žvejai sportininkai Linas Baranauskas, Ignas Briedaitis, Nerijus Kalasauskas, Arūnas Mazurkevičius, Povilas Motiejūnas, Vadim Reznik, kartu su kapitonais Deividu Bakanu bei Laurynu Nikliauža.

Pasaulinis dugninės meškerės čempionatas vyksta jau 13-ąjį kartą, Lietuvos nacionalinė rinktinė jame dalyvauja kasmet, tačiau medalius iš šio čempionato parsiveža pirmą kartą.

Šie metai Lietuvos žvejams medaliais itin dosnūs. Kovo mėnesį iš pasaulinio poledinės žūklės čempionate lietuviai parsivežė komandinį auksą, taip pat asmeninį auksą, sidabrą ir bronzą.