Ilgi plaukai per visą nugarą nukerpami ir dar labiau matau savo veidą – nuogą, pavargusį, tarsi piktą. O kai pamačiau savo veidą nebe veidrodyje, bet nufilmuotame įraše – tai buvo paskutinė riba, kurios nepaisyti tiesiog negalėjau.

Esu Viktorija, kas reiškia pergalę, tad jokiu būdu nepasiduodu, bet pradedu ieškoti kelių, kaip galėčiau greitai, aiškiai ir neskausmingai pagerinti situaciją. Kelių yra daugybė, bet visi jie ne visai saugūs, skausmingi, brangūs ir man ne iki galo aiškūs medicinine prasme. Dar vaikystėje tėvai gąsdindavo istorija apie medicinos daktaro sūnų, kuris išsispaudė spuogą veide ir numirė, tad būnant jauna Mama nesinori rizikuoti savo vaiko teise turėti gyvą Mamą.

Kur mes ieškome bet kokių atsakymų? Internete, aišku. Aš nėriau ten, kur daugybė visokių būdų, patarimų, virtuvės pašnekesių lygio patarėjų ir tarsi kažką apčiuopiau, kas atitiko mano sąlygas (saugumas, aiškumas, pigumas, greitis). Veido ir kaklo mankšta – stebuklas savo rankomis. Kaip kokia fėja pasiraitojau rankoves ir pridėjau rankas prie veido bei pradėjau vaidinti, kad mankštinuosi. Nieko nevyko, paklausti nėra ko. Mečiau po vieno karto.

Pradėjau daryti kitką - namines kaukes, kurios žadėjo lygų ir gražų veidą. Lygesniu veidas deja netapo, tad vėl grįžau prie prausimosi paprastu muilu ir jau pamąstymų apie injekciją į kaktą. Antrą kartą Youtube vėl užkliuvo mankšta, pasiryžau daryti visą savaitę, bet vėl nesupratau, kas turi vykti, ir mečiau po 5 darbo dienų.

Lemtingasis pokytis manyje įvyko tuomet, kai man reikėjo pasipuikuoti savo tvirta nuomone ir ekspertiniu žinojimu apie veido mankštas. Tai vyko itin svarbioje vietoje – mergaičių vakarėlyje po nuostabia vasariška obelimi pas mano tėvelius. Aš taip vaizdingai pasakojau apie mankštas, apie jų naudą, apie jų galimybes, kad ten pat susiradau savo pirmąsias sekėjas, kurios tarė verdiktą – eik mokytis ir mes darysime kartu su tavimi. Vakarėlis baigėsi, o mintis ir tas jausmas, kad pasakojau taip, jog pati savimi patikėjau, liko.

Viktorijos veidas prieš mankštas ir dabar.

2017 m. balandžio mėnesį man bus 34 metai. Aš patinku sau veidrodyje, ypač ryte, kai kitos net neina prie jo. Esu vienintelė veido mankštos (facebuilding) trenerė Lietuvoje. Jaunėju su daugelių moterų ir su viena iš tų pačių po obelimi buvusių draugių. Nebijau senatvės ir raukšlių, nes žinau, kaip ir ką su jomis daryti. Toms ir tiems, kurie nori eiti natūraliu jaunėjimo keliu, su malonumu rodau kelią ir lydžiu kartu.

Jeigu ir Jūs norite išbandyti kartu su manimi visą mėnesį daryti veido mankštas ir savimasažus, siųskite savo nuotrauką (kurioje aiškiai matosi esama situacija) el. paštu info.jaunasveidas@gmail.com. Dalyvių amžiaus apribojimų nėra. Tinkamus mėnesio iššūkiui veidus pakviesime į atranką (asmeninis pokalbis) jau kovo 31 d. Atrinksime tris laimingąsias, kurios nemokamai pasinaudos išskirtine galimybe visą mėnesį dirbti su savo veidu ir kaklu namuose (pagal suteiktą interaktyvų grafiką) bei tris kartu per savaitę kartu su manimi „Jaunas veidas“ studijoje daryti veido mankštas ir/ar savimasažus. Po kiekvienos savaitės išskirtiniuose reportažuose pademonstruosime, kaip projekto dalyvėms sekasi mažinti raukšles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)