Kaip suprasti, kad jūsų emociniai poreikiai yra nepatenkinti? Visų pirma atkreipkite dėmesį į savo jausmus ir įvertinkite, ar patiriate kažką panašaus į tai, kas pateikiama žemiau.

Jūsų svajonėse nėra vietos mylimam žmogui

Svarbus laimės rodiklis santykiuose yra tai, kokią vietą partneris užima jūsų svajonėse. Jūs natūraliai planuojate savo būsimą gyvenimą, fantazuojate apie idealų santykių paveikslą, tačiau ar šiose svajonėse yra vietos jūsų partneriui?

  • Ar fantazijose pripažįstate, kad su šiuo žmogumi būsite ir po metų, ir po 10 metų?
  • Ar jūsų svajonėse įmanoma, kad gyvenimas su šiuo žmogumi bus laimingas ir harmoningas?


Jeigu jūsų svajonėse nėra vietos žmogui, su kuriuo šiuo metu gyvenate, tai – blogas ženklas jums abiem. Turite sau atsakyti į klausimą, kas tai per santykiai ir kodėl vis dar esate kartu?

Santykiams trūksta fizinio artumo

Čia viskas labai paprasta. Jums patinka, kai jūsų partneris jus apkabina ir bučiuoja. Jums patinka seksas su šiuo žmogumi. Jums pakanka tokių artumo formų, ar norisi daugiau?

Deja, pasitaiko, kad mylimo žmogaus prisilietimai būna nemalonūs. Jūs darote viską, kad jų išvengtumėte, partneris tai pastebi ir įsižeidžia.

  • Koks fizinio kontakto lygis jūsų atveju?
  • Jei artimuose santykiuose jaučiate būtent jums priimtinos formos trūkumą arba perteklių, ar pasikalbėjote apie tai su savo partneriu?
  • Kas atsitiko po pokalbio?



Jūs nebendraujate

Galite turėti puikiausią seksą, tačiau visiškai nėra emocinio artumo. Taip irgi pasitaiko, ir pakankamai dažnai. Ar jus tenkina tokia padėtis?

Jūs negalite aptarti su savo partneriu to, kas dedasi jūsų širdyje. Esate tikri, kad jis jūsų nesupras arba nenorės klausytis. Galbūt nepasitikite šiuo žmogumi, bijote pasmerkimo, pajuokos. Tačiau poreikis iškalbėti savo problemas niekur nedingsta. Dėl to jaučiate emocinę vienatvę.

Kiek laiko esate kartu? Jei kelis mėnesius, problemą galima išspręsti. Svarbu žengti žingsnį žmogaus linkui ir pradėti patikėti savo partneriu slapčiausias mintis. Žymiai sunkiau pasitikėti žmogumi, su kuriuo jau seniai kartu.

Jei nepasitikite juo, kodėl vis dar esate kartu?

Jūs dažnai būnate įsižeidęs

Pasipiktinimas partneriu tapo pagrindine jūsų emocija. Objektyvu tai ar ne, tačiau jums atrodo, kad yra dėl ko įsižeisti. Jūsų jausmai – ne žaidimas ar manipuliacija, jis tikrai jus įžeidžia.

  • Kaip seniai tai tęsiasi ir ką jūs asmeniškai padarėte, kad situacija pasikeistų?
  • Gerai, jūs įsižeidžiate, tačiau kaip jūs ketinate gyventi toliau?
  • Ar matote išeitį iš šios situacijos?
  • Pagalvokite, kaip dažnai pykstatės?
  • Kiek žiaurūs yra šie kivirčai?


Jums svarbu suprasti jų atsiradimo priežastį ir įvertinti, ką jūs abu galite padaryti, kad pagerintumėte situaciją.

Dažnai kalbatės apie santykius su kitais žmonėmis

Tai labai aiškus rodiklis, kad santykiuose turite problemų. Situacija jums tokia svarbi ir skausminga, kad sąmonė negali išlaikyti šių emocijų savyje. Bet koks susitikimas su draugais virsta jūsų išpažintimi. Norisi išsikalbėti, gauti patarimą. Galų gale, norisi, kad jūsų pagailėtų, užjaustų.

Aptarti problemas su draugais – normalu. Tačiau kiekvieną kartą jūs kalbate su jais apie vieną ir tą patį. Reiškia, situacija nesikeičia ir jūs toliau kenčiate.

Rezultatas

Net jei jūsų gyvenime esama visų šių veiksnių, tai toli gražu nėra nuosprendis jūsų santykiams. Svarbu, kad nuoširdžiai atsakytumėte sau pačiam, ar norite juos išlaikyti, ar norite pamėginti juos tobulinti? Jūsų partneris, nepaisant visų jūsų nesutarimų, turėtų norėti to paties.