Kokios traumos dažniausios

Riešo, pėdos raiščių patempimas, nubrozdinimai nuo kilimo – dažniausios traumos, žmonių patiriamos intymių santykių metu. Tokią išvadą padarė Didžiosios Britanijos tyrėjai.

Mylintis organizme pasigamina didelis kiekis endorfinų, todėl daugelis iš pradžių nepajaučia traumų. Visos liūdnos aistringo sekso pasekmės pajuntamos kitą dieną. Žinoma, kalbama ne apie sulaužytas kėdes, suplėšytas paklodes ir sudaužytas taures, o apie persistengusių lovoje problemas sveikatai.

5 proc. meilužių yra patekę į ligoninę dėl sekso metu patirtų traumų. Medikai teigia, kad endorfinai – natūralus morfijaus analogas organizmui. Jei žmogus mylisi egzotine poza, jis gali ir nepajusti diskomforto. Endorfinai švelnina skausmą, būtent todėl dažniausios traumos sekso metu – patempti raiščiai ir sąnariai. Žmonės dažnai nusibrozdina į kilimus ir šiaip aštrius paviršius.

Su seksu susijusios traumos pasitaiko dažniau, negu manote, shape.com teigia Niujorke dirbanti akušerė-ginekologė Alyssa Dweck.

Jos gali būti aštrios, staigios, o kai kuriais retais atvejais tokios rimtos, kad gali prireikti operacijos ar siūlių. (Svarbu pažymėti, kad tokio pobūdžio traumos skiriasi nuo medicininių priežasčių, dėl kurių kai kuriems žmonėms lytiniai santykiai būna skausmingi.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją