Papasakosime, kaip padėti kiekvienu konkrečiu atveju.

Kaip pašalinti klijus nuo butelio etiketės

Stiklinių butelių etiketės kartais būna labai stiprios, todėl net jas nulupus, ant jų vis tiek lieka klijų.

Nebandykite jų nukrapštyti – yra efektyvesnis būdas, ir ne vienas.

  • paprastoji arba buitinė soda (kalcinuota soda) – ją reikia ištirpinti vandenyje (100 g/1 l), panardinti stiklinį indą ir palaukti pusvalandį, po šio laiko ir lipduko likučiai, ir klijai nusivalys;
  • 72 % skalbiamojo muilo – sutarkuokite pusę gabalėlio, ištirpinkite karštame vandenyje, pamerkite butelį ar kitą stiklinį daiktą 1 valandai, po šio laiko pašalinkite klijus šepetėliu;
  • acetonas – sudrėkinkite medvilninį diskelį arba audinį, uždėkite ant vietos su klijais (kaip kompresą) ir palikite 10–15 minučių, po to pašalinkite klijus ir nuplaukite stiklą;
  • alkoholis – ta pati istorija, kaip ir su acetonu, tačiau „kompresą“ palaikykite apie 30 minučių, o tada nuvalykite klijus;
  • tirpiklis – benzinas, parafinas, terpentinas, vaitspiritas, jais sudrėkinkite medvilninį diskelį ir nuvalykite klijus arba palikite 10–15 minučių, o tada nuvalykite sausu popieriniu rankšluosčiu;
  • augalinis aliejus – viena iš prieinamiausių ir veiksmingiausių priemonių, pakanka suvilgyti klijų vietą aliejumi ir palikti 15 minučių, nuimti ir nuplauti indų skysčiu.
Lipdukai


Veidrodžio paviršių taip pat galima valyti augaliniu aliejumi, spiritu, benzinu, tirpikliu, tačiau su veidrodžiais reikia būti dar atsargesniems, kad nesubraižytumėte ir nesudaužytumėte.

Nešalinkite klijų nuo stiklo aštriu daiktu ar abrazyvinėmis kempinėlėmis, nes jos gali pažeisti paviršių.

Kaip pašalinti lipdukų klijus nuo plastiko

Su plastiku reikia elgtis atsargiau nei su stiklu – ne visos pirmiau išvardytos priemonės tinka klijams pašalinti, kai kurios gali būti agresyvios ir sugadinti dangą.

Supraskime, ką ir kaip pašalinti lipduko klijus nuo nešiojamojo kompiuterio, kitų buitinių prietaisų arba, pavyzdžiui, nuo plastikinio lango.

Lipnios etiketės

Padės:

  • muilo tirpalas, augalinis aliejus;
  • paprastas plaukų džiovintuvas – reikia labai atsargiai, ne mažesniu kaip 20 cm atstumu, ištirpdyti klijus, o tada juos nuimti, patikrinti plastiko temperatūrą, kad nepažeistumėte nešiojamojo kompiuterio viduje esančių komponentų;
  • alkoholis arba degtinė – saugūs daugeliui paviršių, įskaitant plastiką; reikia sudrėkinti medvilninį diskelį ir nuvalyti klijų vietą, jei klijai nepasiduoda, galima naudoti banko kortelę arba plastikinį peiliuką, bet labai atsargiai.

Klijų pagrindą galite nuvalyti trintuku. Tačiau negalima naudoti acto, acetono ir kitų tirpiklių – jie gali pažeisti plastiką. Tas pats pasakytina ir apie metalinius paviršius, ypač jei jie spalvoti.

Metodas su muilo tirpalu, alkoholiu, augaliniu aliejumi tinka ir silikoniniams paviršiams, pavyzdžiui, jei nežinote, kaip pašalinti lipduko klijus nuo telefono korpuso.

Lipnios etiketės

Kaip pašalinti lipdukų klijus nuo medžio

Galite naudoti kelis būdus, priklausomai nuo to, ar mediena padengta laku ar laku, ar ne.

Taigi, kas padės:

  • trintuku - pašalina klijus nuo bet kokio medinio baldo, tačiau reikės pasistengti šiek tiek labiau;
  • augalinis aliejus – jei paviršius nupoliruotas, sudrėkinkite minkštą šluostę aliejumi ir uždėkite ją ant dėmės 10 minučių, po to klijai bus lengvai pašalinti;
  • alkoholis, benzinas, acetonas – jie nebijo neapdorotos medienos, t. y. be dangos;
  • Lipnia juosta – užklijuokite ją ant klijų ir staigiai nuimkite, jei reikia, pakartokite kelis kartus.
  • Jei nuėmus etiketę ant medienos liko tamsi dėmė, ją galima lengvai pašalinti langų valymo purškikliu arba antistatiku – tiesiog purkškite ir minkštu skudurėliu pašalinkite klijų likučius.
Kaip pašalinti lipdukų klijus nuo drabužių
Lipdukai

Kaip ir medinio paviršiaus atveju, metodas priklauso nuo audinio:

  • Skalbimo muilas su karštu vandeniu – tinka, jei daiktus galima skalbti aukštoje temperatūroje, pirmiausia juos reikėtų išmuilinti ir tada skalbti įprastu būdu;
  • lipni juosta – padės pašalinti klijų likučius nuo tankaus audinio;
  • alkoholis arba degtinė – pamirkykite į jį audinio dalį, palaukite apie 5–10 minučių, išplaukite indų plovikliu ir perskalaukite šiltu vandeniu.
  • Taip pat galite naudoti specialią priemonę iš parduotuvės – purškiklį apykaklėms ir rankogaliams.

Jis užtepamas ant dėmės ir tada išskalbiamas. Puiku tai, kad šį produktą galima saugiai naudoti spalvotiems audiniams.

Kaip pašalinti klijus nuo knygos lipduko


Dažniausiai lipdukus nuo popieriaus ar kartono pakanka atplėšti ir nuimti, o likusius klijus – pašalinti popierine servetėle.

Jei šis būdas nepadeda, pabandykite vietą su klijais pašildyti plaukų džiovintuvu: klijai suminkštės ir juos bus galima atsargiai pašalinti.

Augalinis aliejus, acetonas, tirpikliai, lipni juosta – visa tai nepadės, nes pažeis popierių.

Ir paskutinis patarimas: nedelsdami pašalinkite klijų likučius nuo etiketės. Jei paliksite tai vėlesniam laikui, joje kaupsis dulkės ir nešvarumai, kurie sukietės, o tada ją bus daug sunkiau pašalinti.