Pagrindui:
300 g sausainių,
150 g sviesto.
Varškės kremui:
500 g maskarponės
500 ml indelis jogurto,
100g cukraus,
1 v.š. vanilinio cukraus,
Pusės citrinos sulčių ir šaukštelis tarkuotos žievelės,
2v.š. želatinos
Juodųjų serbentų užpilui:
400 gr. juodųjų serbentų
100 gr. cukraus (pagal skonį)
3 v.š. želatinos
4 v.š. vandens.

Sausainius susmulkiname, sviestą išlydome, sumaišome ir sudedame formon.

Juodųjų serbentų užpilas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v. š. vandens. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame želatiną, išmaišome. Palaukiame, kol atvės.

Varškės kremas. Į maskarponės varškę pilame jogurtą, cukrų, citrinos sultis, žievelę, išmaišome. Išbrinkiname ir ištirpiname želatiną, supilame, išmaišome.

Ant sustingusio pagrindo pilame truputį mažiau nei pusę varškės kremo, ant jo – serbentų sirupą, vėl varškės kremas ir sirupas.

Keliaujame 3-4 valandoms šaldytuvan. Idealu – per naktį.

P. S. Maskarponę galima keisti varške, tik tada ją reikėtų permalti, kad būtų vienalytė. Galima naudoti ir desertinę varškę. Vietoj sausaininio pagrindo galima kepti biskvitą.

Ramunė Matulienė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)